Asta după ce Administrația Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a atribuit firmei Aqua Nereida SRL (cu sediul în orașul ilfovean Voluntari) un contract pentru popularea cu păsări a lacurilor Cișmigiu, Herăstrău și Bordei.

Potrivit cerințelor ALPAB, păsările – în valoare de 111.000 de euro (fără TVA) – vor trebui să aibă un inel la picior, care să conțină elemente de identificare, să nu fie mai bătrâne de un an și jumătate, să aibă un penaj lucios și o greutate corespunzătoare vârstei.

Pentru Aqua Nereida, câștigătoarea licitației, acesta e al doilea contract încheiat cu ALPAB. În noiembrie 2008, administrația a cumpărat de la aceeași firmă 10 gâşte călifar aurii, 24 de raţe şi două lebede negre. Contractul de anul trecut, plătit cu 70.000 de lei, s-a încheiat după o „invitație de participare” și o audiență la primarul Sorin Oprescu. Cu trei săptămâni în urmă, proprietarul firmei, Gheorghe Nistor, a declarat pentru EVZ că, în cazul în care nu va câștiga licitația pentru această vară, își va lua înapoi cele 69 de păsări donate, între timp, ALPAB.