Circulația va fi restricționată în Pasajul Unirii. Șoferii, sfătuiți să respecte indicatoarele rutiere

Circulația va fi restricționată în Pasajul Unirii. Șoferii, sfătuiți să respecte indicatoarele rutiere Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Primăria Sector 4 anunţă a anunțat că circulaţia rutieră în Pasajul Unirii va fi restricţionată în următoarele două nopţi. Diseară, activităţile vor fi desfăşurate pe sensul de mers dinspre bulevardul Dimitrie Cantemir către Piaţa Universităţii.

Pasajul Unirii, restricții de circulație. Primăria Sector 4 a anunțat că circulaţia rutieră în Pasajul Unirii va fi restricţionată în următoarele două nopţi.

Circulația în Pasajul Unirii va fi restricționată

„Circulaţia tuturor vehiculelor în Pasajul Unirii va fi restricţionată în următoarele două nopţi, în intervalul orar 23.00 – 05.30, pentru derularea unor operaţiuni de igienizare a tunelului rutier”, anunţă, joi, Primăria Sector 4.

În noaptea de joi spre vineri, activităţile vor fi desfăşurate pe sensul de mers dinspre bulevardul Dimitrie Cantemir către Piaţa Universităţii. În noaptea de vineri spre sâmbătă, aceleaşi operaţiuni vor fi realizate pe sensul opus, adică dinspre Piaţa Universităţii către bulevardul Dimitrie Cantemir.

Ne puteți urmări și pe Google News
pasajul unirii

Circulaţia rutieră în Pasajul Unirii va fi restricţionată. Anunțul Primăriei Sectorului 4. Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EEC

„Întreaga zonă va fi semnalizată corespunzător, cu balize şi garduri direcţionale, aşa că rugăm conducătorii auto să respecte întocmai semnalizările şi indicaţiile poliţiştilor rutieri”, a mai transmis sursa citată.

Intersecția de la Unirea intră în reparații

Cea mai circulată zonă din București, intersecția și pasajul de la Unirea, situate în sectorul 4 vor intra la începutul anului 2025 în reconstrucție totală. Construcția din beton, veche de aproape 100 de ani este conform expertizelor în clasa tehnică IV (nr.nesatisfăcător) din cinci posibile.

Pasajul Unirii

Circulaţia rutieră în Pasajul Unirii va fi restricţionată. Anunțul Primăriei Sectorului 4. Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Contractul pentru realizarea proiectului tehnic și pentru execuția efectivă a lucrărilor a fost semnat ieri cu singurii ofertanți, asocierea Erbașu – Concrete Solutions – BogArt. Finanțarea lucrărilor este asigurată încă de anul trecut, de către Guvernul României, care a alocat suma de aproximativ de 800 de milioane de lei.

Cele trei firme au la dispoziție 33 de luni pentru reconstrucția totală a zonei Unirii. Proiectul tehnic va viza înlocuirea structurii de beton existente, cu o lăţime de 32 de metri şi o lungime de 360 de metri, aflată între strada Căldărari și peretele Pasajului Unirii, ce acoperă și dirijează prin subteran râul Dâmboviţa cu una nouă modernă și performantă.

Ce spune Primarul Sectorului 4

„În cadrul lucrărilor mai sus menționate, întreaga zonă de suprafață din Piața Unirii va fi reamenajată peisagistic, cu spații verzi, piațete, zone pietonale și alte soluții inovative, care să transforme arealul într-un reper urban pentru București, cât mai atractiv, atât din punct de vedere al interacțiunii sociale și al petrecerii timpului liber, cât și turistic.

Începând de astăzi, proiectanții și constructorii au la dispoziție 9 luni pentru realizarea proiectului tehnic și încă 24 de luni pentru construcția efectivă. Șantierul propriu-zis îl vom deschide în prima parte a anului 2025 și vom lucra etapizat, astfel încât traficul rutier să fie cât mai puțin afectat”, a declarat Daniel Băluță după semnarae contractului.