Evenimentul Zilei > Economie > 5.000 de pasageri BLOCAȚI în Europa, după ce o companie aeriană a cerut INSOLVENȚA și a oprit avioanele la sol
5.000 de pasageri BLOCAȚI în Europa, după ce o companie aeriană a cerut INSOLVENȚA și a oprit avioanele la sol

5.000 de pasageri BLOCAȚI în Europa, după ce o companie aeriană a cerut INSOLVENȚA și a oprit avioanele la sol

Compania aeriană austriacă Niki și-a oprit avioanele la sol, lăsând „în aer” mii de passageri, după ce patronatul firmei a cerut insolvența.

Niki are în jur de 20 de avioane care zboară în stațiuni din sudul Europei și nordul Africii. A fost înființată de Niki Lauda, fostul campion austriac de Formula 1, dar el a vândut-o, în 2011, către Air Berlin.

Presa austriacă scrie că circa 5.000 de pasageri au rămas în străinătate și trebuie să fie aduși înapoi în Austria, precizează Deutsche Welle.

Compania aeriană a cerut protecție în caz de faliment, după ce firma germană Lufthansa și-a retras oferta de cumpărare a fostei filiale Air Berlin. Pasagerii sunt abandonați în toată Europa.

Un tribunal din Berlin a anunțat, ieri, că Niki a cerut deschiderea procedurii de insolvență, compania aeriană încercând să continue procedurile sub propria administrație.

Deși compania mamă Air Berlin a cerut insolvența în august, Niki, care are o flotă de 21 de avioane Airbus și 1.000 de angajați, nu a făcut parte din procedura de acum câteva luni. Acum toate zborurile au fost anulate.  

Oferta Lufthansa fiind retrasă, se caută cumpărător și se caută soluții pentru aducerea acasă a aproape 10.000 de pasageri, precizează sursa citată.

Guvernul austriac caută zboruri charter și alte companii dispuse să pună la dispoziție alte curse pentru orașele afectate.

În plus, circa 800.000 de bilete au fost deja vândute pentru curse viitoare și acum nu mai valorează nimic, pasagerii fiind în special din Austria, Germania și Elveția.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: