Evenimentul Zilei > Actualitate > Pentru prima dată părul lui Leonardo da Vinci este expus publicului. Unde se întâmplă evenimentul
Pentru prima dată părul lui Leonardo da Vinci este expus publicului. Unde se întâmplă evenimentul

Pentru prima dată părul lui Leonardo da Vinci este expus publicului. Unde se întâmplă evenimentul

Şuvițe de păr aparţinând lui Leonardo da Vinci vor fi expuse pentru prima dată, astăzi 2 mai, publicului. Evenimentul marchează 500 de ani de la moartea sa, a anunțat luni cercetătorii italieni citaţi de mass-media italiene.

Am recuperat o șuviță de păr a lui Leonardo da Vinci“, au anunțat oficiali ai expoziției intitulată „Leonardo trăiește“, istoricul Agnese Sabato şi  Alessandro Vezzosi, director al Muzeului din Vinci, o comună din Provincia Florența, regiunea Toscana, Italia. 

„Această recuperare a părului, a rămas secretă până în prezent şi va avea premiera mondială în această expoziție care va fi inaugurată pe 02 mai, în Vinci", a adăugat Vezzosi, citat de agenția AGI. 

Experții italieni intenționează, de asemenea, să efectueze analize ADN pe aceste şuviţe de păr pentru a confirma sau a nega existența descendenților care încă mai trăiesc.

Genialul om de știință și pictor s-a născut în Vinci pe 15 aprilie 1452 în urma unei relaţii nelegitime, fiind fiul nelegitim al lui Messer Piero Fruosino di Antonio da Vinci, un bogat notar florentin, și al Caterinei, o sclavă creștinată.