Manifest PPE pentru dezvoltarea agriculturii. Proiecte pentru fermieri

Manifest PPE pentru dezvoltarea agriculturii. Proiecte pentru fermieri
Partidul Popular European(PPE) susține agricultura europeană competitivă, făcută familii și fermieri profesioniști. Astfel, manifestul PPE prevede dezvoltarea zonelor rurale, atât din punct de vedere agricol cât și cel al serviciilor publice. Comisia Europeană a alocat peste 23 de miliarde de euro, pentru dezvoltarea mediului rural.

Manifest PPE pentru dezvoltarea agriculturii. Proiecte pentru fermieri

Vești bune pentru fermierii din Moldova.

Sursa foto: Arhiva EVZ

 

Manifestul PPE propune reducerea decalajului  de dezvoltare dintre zonele rurale și cele urbane. Astfel,  dezvoltarea zonelor rurale trebuie să fie un stimulent pentru agricultură și pentru populația din zonele rurale. Se încurajează interconectarea dintre urban și rural, diversificarea  serviciile publice, dezvoltarea economiei, a locurilor de muncă.  Comisia Europeană, condusă de Ursula von der Leyen (PPE), a publicat recent un raport referitor la rezultatele înregistrate până în prezent în cadrul aplicării viziunii rurale pe termen lung a UE, meționează deputatul Dan Motreanu.   Printre principalele acțiuni prezentate în raportul Comisiei Europene se numără:
  •  alocarea a 23,5 miliarde de euro pentru zonele insuficient deservite și actualizarea regulilor privind ajutoarele de stat pentru a îmbunătăți conectivitatea rurală;
  •  lansarea a 60 de proiecte de cercetare și invoare rurală, pentru care s-au alocat 235 de milioane de euro;
  •  sprijinirea a 150 de comunități pentru crearea de sate inteligente;
  •  rețeaua europeană de mobilitate rurală a contribuit la îmbunătățirea mobilității rurale și a planificării turismului;
  •  27 de comunități energetice rurale au fost sprijinite prin platforma de consiliere a comunității energetice rurale;
  •  lansarea unei platforme care conține informații despre finanțările din fonduri UE pentru zonele rurale.

Sprijin pentru Ucraina, protecți pentru fermierii români

fermierii, ajutor, comisia europeană

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Reprezentanții Partidului Popular European au cerut, în trecut, Comisiei Europene, ca sprijinul pentru Ucraina să nu-i afecteze pe fermierii români.

„Cerem preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, un mai mare sprijin pentru fermierii din România şi din Uniunea Europeană, în paralel cu continuarea ajutorului acordat Ucrainei. I-am transmis o scrisoare preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care cerem continuarea sprijinului pe care îl oferim Ucrainei, în paralel cu implementarea de măsuri mai bune privind protejarea fermierilor şi a sectorului agroalimentar din Uniunea Europeană, inclusiv din România”, se menționa într-o scrisoare a PPE către Comisia Europeană.