Evenimentul Zilei > Politica > Partidul Conservator susţine demersul de suspendare a preşedintelui
Partidul Conservator susţine demersul de suspendare a preşedintelui

Partidul Conservator susţine demersul de suspendare a preşedintelui

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a anunţat că partidul său susţine demersul de supendare a preşedintelui Traian Băsescu, iniţat de Călin Popescu Tăriceanu. Anunţul a fost făcut luni, în şedinţa grupurilor reunite ale PC şi PLR.

Daniel Constantin a declarat că ”opinia majoritară în cadrul senatorilor şi deputaţilor Partidului Conservator este aceea de a susţine acest demers” şi a transmis că "indiferent că suntem în prima zi sau ultima zi de mandat, legea fundamentală trebuie să fie respectată, indiferent cine este pentru o perioadă preşedinte", scrie mediafax.ro.

Demersurile de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu au început luni, a anunţat iniţatorul acestora, Călin Popescu Tăriceanu. Motivele invocate pentru suspendare sunt implicarea preşedintelui în campania prezidenţială a PMP, intervenţia directă la Jean Claude Juncker, în cazul nominalizării comisarului european din partea României, şi raporturi instituţionale în forme necivilizate.

După ce premierul Victor Ponta a anunţat că demersul suspendării va fi discutat în partid, ieri PSD a evitat să se pronunţe clar dacă va susţine sau nu iniţiativa lui Tăriceanu. În acelaşi timp, UDMR a desfiinţat propunerea preşedintelui Senatului, preşedintele partidului, Kelemen Hunor, considerând-o inutilă.

Pentru iniţierea suspendării, este nevoie de semnăturile a o treime din parlamentari.