Partenerul lui Tolea, arestat la Braşov

Partenerul lui Tolea, arestat la Braşov

Complicele lui Anatolie Ciumac în scandalul din clubul braşovean Scotch Club, care a avut loc pe 24 iunie 1999, a fost arestat aseară.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de patru ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat, pe numele  lui Anatolie Ciumac şi al complicelui său, Valentin Nicolae Dorobanţ.

Arestarea lui Dorobanţ s-a făcut la domiciliul acestuia, din cartierul braşovean Craiter, în jurul orei 22.00. Dorobanţ nu a opus rezistenţă şi a fost încarcerat în arestul IPJ, urmând să fie transferat cel mai probabil la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Codlea.

El a mai fost încarcerat de două ori, în acest dosar, cu mandat de arestare preventivă, în perioada 24 iunie - 20 iulie 1999 şi apoi în perioada 14 ianuarie 2003 - 1 aprilie 2004, din pedeapsa de 4 ani urmând a i se scădea perioada de detenţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

În scandalul de la Scotch Club, din 24 iunie 1999, au fost implicaţi Ciumac şi rivalul său Marius Ilie, un alt cunoscut membru al lumii interlope braşovene, răfuiala acestora terminîndu-se cu focuri de armă şi maşini incendiate în centrul Braşovului. În urma altercaţiei, trei persoane au fost rănite, dintre care una a rămas paralizată pe viaţă.