Evenimentul Zilei > Politica > Parlamentul a aprobat numirea a opt membri în CA al SRR
Parlamentul a aprobat numirea a opt membri în CA al SRR

Parlamentul a aprobat numirea a opt membri în CA al SRR

Parlamentul a aprobat, astăzi, cu 381 de voturi pentru şi 22 împotrivă, numirea a opt membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii de Radiodifuziune.

Astfel, cei 8 membri ai Consiliului sunt: din partea PSD – Mirela Fugaru, Ruxandra Săraru, din partea PNL – Ducu Bertzi, Alexandru Muraru, din partea PDL – Radu F Alexandru, din partea PC – Alina Stanciu, din partea UDMR – Demeter Andras Istvan, iar din partea PPDD – Alexandra Dumitraşcu.

Comisiile de cultură l-au audiat şi avizat, sâmbătă, pe Alexandru Muraru, propus de PNL în Consiliul de Administraţie al Radiodifuziunii, ceilalţi fiind audiaţi anterior.

 upă ce au fost aprobaţi de Parlament, cei 8 membri ai CA al SRR au depus jurământul. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că preşedintele director general al Societăţii de Radiodifuziune rămâne Ovidiu Niculescu.

PNL a sesizat Curtea Constituţională în privinţa numirii CA al SRR pe motiv că nu a fost respectat algoritmul politic şi nu a primit niciun loc. Curtea a admis în iulie 2014 sesizarea PNL, iar Biroul Permanment a decis ca procedura numirii CA să fie reluată.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News