Parlamentar, caut chirie mică

Parlamentar, caut chirie mică

Cu aproximativ 1.600 de lei pe lună, aleşii s-ar putea muta în garsoniere sau apartamente din centrul Capitalei , aproape de serviciu, şi ar economisi fiecare peste 6.000 de lei.

Senatul a anunţat săptămâna aceasta semnarea a două contracte cu hoteluri care îi vor caza pe aleşii neamului. În total, s-au scos din buget 1,5 milioane de euro. La Camera Deputaţilor, fiecare primeşte lunar, doar pentru cazarea la hotel, în jur de 8.100 de lei. Iar deputaţii care au optat pentru chirie, pentru că există şi această variantă, primesc în fiecare lună mai puţin - 3.000 de lei. De ce nu stau toţi cu chirie? Un calcul simplu arată că ar economisi peste 6.000 de lei lunar fiecare.

280 de euro pe lună, la 10 minute de serviciu

La agenţiile imobiliare ofertele sunt cu duimul. Am căutat câteva care i-ar aranja pe aleşii neamului. Aproape de serviciu, adică în Centrul Bucureştiului, să aibă condiţii moderne, mobilate, proaspăt renovate, cu absolut toate utilităţile. În câteva ore, fără prea mult efort, am strâns peste 30 de oferte.

Ne puteți urmări și pe Google News

De exemplu, lângă Vitan Mall, la 10 minute de Casa Poporului, un apartament cu o cameră, complet renovat, utilat şi mobilat, cu loc de parcare la scară se închiriază cu 280 de euro pe lună.

450 de euro, cazare la două camere

Cu 325 de euro se poate sta într-o garsonieră de 43 mp, în Piaţa Unirii. Are aer condiţionat, internet wireless, mobilă modernă şi electrocasnice la discreţie. Unde mai pui că până la Casa Poporului se poate merge şi pe jos.

În zona Ştierbei Vodă am găsit o garsonieră cu 350 de euro pe lună. La fel, cu toate dotările, proaspăt renovată.

Pentru cei care vor un spaţiu ceva mai generos, ne-am uitat şi după apartamente cu două camere. În zona Piaţa Victoriei, un apartament de 56 de mp, cu finisaje de lux, uşi de interior celulare, izolat termic şi electrocasnice de ultimă generaţie îşi aşteaptă un chiriaş doar pentru 400 de euro pe lună.

La 450 de euro, în Piaţa Unirii, un apartament cu 10 mp mai mare îşi caută chiriaş. Are 3 balcoane, aer condiţionat şi alarmă. Pentru că parlamentarul nu prea are timp, mai este o cheltuială - menajera, însă remuneraţia nu e mai mult de 100 de euro pe luna pentru una.

O CAMERĂ

Chiria medie lunară la o garsonieră este de 290 de euro

DOUĂ CAMERE

Cu 400 de euro, parlamentarii au și sufragerie