Evenimentul Zilei > International > Parisul a fost etichetat IADUL pentru FEMEI: „Cartierul Chapelle-Pajol este DOAR al BĂRBAŢILOR MIGRANŢI“
Parisul a fost etichetat IADUL pentru FEMEI: „Cartierul  Chapelle-Pajol este DOAR al BĂRBAŢILOR MIGRANŢI“

Parisul a fost etichetat IADUL pentru FEMEI: „Cartierul Chapelle-Pajol este DOAR al BĂRBAŢILOR MIGRANŢI“

Pentru femei cartierul Chapelle-Pajol situația s-a înrăutățit. Anul trecut o petiție, semnată de un grup de femei locale, a încercat să atragă atenția asupra situației din cartierul din nordul Parisului, iar acum, pretind că este și mai rău decât înainte, titrează Le Parisien.

Cartierul a devenit unul doar al bărbaților, nu mai vezi femei la plimbare sau în cafenele. Nu mai vezi un copil în piața Louise-de-Marillac, mulţi dintre locuitprii cartierului aleg să se ascundă în casele lor.

În luna mai 2017 la inițiativa "SOS La Chapelle", un grup de locuitori din cartier Chapelle-Pajol a elaborat o petiție intitulată „Femeile, o specie pe cale de dispariție în inimă Parisului ". Dincolo de cartier, textul postat online a strâns aproape 20.000 de semnături. Acesta a provocat un val de reacții politice, și chiar un tur de noapte al lui Marlene Schiappa, secretar de stat, responsabil pentru egalitatea între femei și bărbați.

"Situația s-a înrăutățit", a declarat o femeie. Desigur, deoarece acești oameni sunt din ce în ce mai numeroși. La fel ca mulți alții, am renunțat să iau metroul la La Chapelle, să trec pătratul … Chiar și în ritm de alergare, tot mi-e teamă ", a spus o femeie din cartier care nu dorește să i se facă numele public. "Poliția este mai prezentă, este adevărat, dar luptele sunt și mai numeroase și mai violente. Am impresia că acești traficanți au câștigat: au ocupat locul ", a adăugat ea.

Hărțuirea constantă a bărbaților în plângerea lor de anul trecut a devenit mai gravă, mulți refuzând chiar să-și părăsească casele.  Districtul a fost numit "Iad" din cauza crimelor care au loc.  Loïc Guezo, președintele asociației Demain la Chapelle în descrierea sa spune: "În doar câțiva ani, ceea ce a fost o oază de liniște a devenit un zona a nelegiuirii, unde activitatea infracțională crește și se înrăutățește", a spus el.

"Traficul și comerțul ilegal au început în 2014 și 2015 în apropierea primei tabere de migranți din Paris, instalată la acel moment la Boulevard de la Chapelle", a adăugat Guezo.  Există o prezență crescută a poliției în zonă, deși nu există prea puține semne de încetinire a criminalității. Ofițerii au oprit și au căutat 2618 de persoane în doar opt luni și au arestat 226 de persoane, notează leparisien.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: