Potrivit rudelor, Andreea Cruz trebuie să se prezinte la penitenciar în data de 28 iulie, în timp ce soţul acesteia, Roberto Cruz, a fost arestat în 4 iulie. 

Ancheta a fost demarată la începutul anului 2014, când cei doi copii, Roberto şi Adrian Cruz, au povestit la grădiniţă că au fost bătuţi acasă. Copiii au fost luaţi de lângă părinţi pe 19 martie 2014, iar împotriva lor a fost deschis un dosar privind îngrijirea copiilor şi un dosar penal, în care cei doi sunt acuzaţi de violenţă asupra micuţilor. 

După finalizarea primului proces, instanţa a decis, în luna ianuarie 2015, că nu există motive pentru care copiii să fie luaţi de către autorităţi şi separaţi de părinţii violenţi. 

După cel de al doilea proces, soţii Cruz au fost condamnaţi la două luni de închisoare. Românca a primit din partea autorităţilor norvegiene şi un mandat de expulzare chiar înainte de termenul final al procesului. Acest lucru a fost confirmat şi de Ministerul Afacerilor Externe din România. 

”Deși expulzarea, de regulă, nu poate fi considerată a fi înspre binele suprem al copilului, considerentele pentru copil nu vor împiedica întodeauna expulzarea”, au transmis autorităţile norvegiene printr-un document oficial. 

După sentinţa ultimului proces, bunicii din partea mamei doresc custodia celor doi băieţi, pentru ca aceştia să crească lângă membrii familiei. 

„De copii nu prea mai ştim nimic, pentru că săptămâna aceasta ar trebui să se întâlnească fiica mea cu ei, dar vă daţi seama, starea în care este ea… Noi am încercat şi am făcut demersuri pentru preluarea nepoţilor de către noi, bunicii. La 1 iulie, anul acesta, am înţeles că s-a dat o lege în Norvegia ca rudele de gradul I să poată adopta aceşti copii. Vă daţi seama, este o durere mare, mare, fiind singurii nepoţi, să nu putem să îi strângem în braţe, să îi avem alături. Eu aş fi în stare, dacă asta vrea guvernul norvegian, să stau cu ei. Altă durere e că aceşti copii sunt despărţiţi, sunt la familii diferite”, a declarat Constantin Avrămescu, tatăl româncei acuzate. 

Copiii nu locuiesc în momentul de faţă împreună. Ei au fost daţi, în urma începerii urmăririi penale a părinţilor naturali, spre îngrijire temporară la două familii diferite, relatează Digi24