După ce a înşelat mai multe familii din Capitală, promiţându- le acestora că le va face copiii fotomodele contra unei sume de bani, pe care ar fi urmat să o recupereze în viitoarele şedinţe foto, reţeaua agenţiilor ţepare de fotomodele s-a mutat la mare. RGB FOTO PROMOTION, firma care a lăsat zeci de părinţi fără bani în buzunar şi copii dezamăgiţi care s-au visat pe podium, a lăsat betoanele din Bucureşti şi s-a mutat pe nisipul fierbinte de la malul mării.

Datorită numărului mare de turişti aflaţi în acest moment în concediu, şarlatanii speră să dea marea lovitură. Deşi cei care au fost înşelaţi au depus plângere atât la poliţie cât şi la Parchet, firmele care se ocupă de aceste escrocherii continuă să-şi facă treaba în continuare.

Mamaia, staţiunea în care vrea să dea ţepe

Devenit deja un fenomen, care se pare e greu de stopat, tot mai multe astfel de agenţii se înfiinţează peste noapte. O familie aflată pentru câteva zile pe litoralul românesc, la Mamaia, judeţul Constanţa, a fost la un pas să rămână fără bani. Suspiciunea tatălui a fost cea care i-a salvat de la o ţeapă în toată regula. Omul i-a văzut fotografia în Evenimentul zilei şi a vrut să anunţe că escroaca s-a mutat în staţiunea Mamaia, lângă telegondolă.

„Ne-au racolat direct de pe stradă. Erau mai mulţi cu pliante în mână, firma se numeşte RGB FOTO PROMOTION. Ne-au dus într-un studio, de acolo ne-a preluat o Andreea Balazs, s-a prezentat ca fiind directoarea de promovare a agenţiei. N-am căzut în plasa ei, pentru simplul fapt că a insistat foarte tare să semnăm contractul azi (n.r. – ieri). Ceea ce m-a făcut să mă ridic de pe scaun, să-mi iau soţia şi copilul şi să plec“, ne-a povestit la telefon Diaconu, un tătic care a avut fler şi a simţit că urma să fie păcălit.

După ce au plecat de acolo, au văzut-o în ziarul pe care tocmai îl cumpăraseră, soţia a fost cea care a recunoscuto şi, împreună, au decis să ne telefoneze pentru a trage un semnal de alarmă şi pentru a-i atenţiona pe părinţi să nu cadă pradă acestei escrocherii.