"Parada militară CONTROVERSATĂ ordonată de Donald Trump programată pentru Ziua Veteranilor va fi amânată până în 2019", a anunțat Pentagonul joi noaptea.

Departamentul de Apărare, care a planificat pentru prima dată parada pentru noiembrie să coincidă cu weekend-ul Zilelor Veteranilor și a 100-a aniversare a sfârșitului primului război mondial, nu a dat un motiv pentru schimbarea bruscă a planului.

Dar, nu se poate scăpa din vedere faptul că anunțul de aseară, a venit la doar câteva ore după un raport al CNBC unde anunţa "că costul estimat al paradei ar ajunge la  92 milioane dolari – mult mai mult decât estimările anterioare între 12 milioane dolari și 30 milioane dolari" titrează presa americană.  

Facinat de ce a văzut în Franţa de Ziua Bastiliei, Trump a cerut  militarilor să organizeze un eveniment asemănător.Pparlamentarii de pe ambele culoare politice au criticat aspru dorinţa lui Trump pe lângă faptul că bugetul alocat ar fi incredibil de mare iar America are cu totul alte priorităţi decât aceste parade grandioase pe care le mai vedem În Coreea de Nord, recent şi Franţa lui Macron.