Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a stat câteva minute la DNA, după care a ieșit roz de supărare. Pus pe fugă de întrebările jurnaliștilor, vicepreședintele Camerei Deputaților a dat câteva informații sumare: este suspect, picat din Lună, pus sub acuzare, dar în realitate o victimă colaterală a războiului politic iscat imediat după închiderea OTV.
DNA: „Este suspect”
Procurorii DNA susțin că Hrebenciuc ar fi intervenit pe lângă anumiți membri ai CNA, la rugămintea primarului din Piatra Neamț, Gheorghe  Ștefan, zis Pinalti (PDL), astfel încât televiziunea celui din urmă să obțină prelungirea licenței de emisie.  Hrebenciuc ar fi intervenit pe lângă trei membri ai Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licența pentru postul GigaTV.
Pe 17 septembrie 2013, CNA a decis, cu o majoritate de 7 la 4, retragerea licenţei audiovizuale pentru postul TV controlat de Gheorghe Ștefan. După numai două săptămâni, fără nicio explicație,  s-a luat hotărârea anulării primei decizii. DNA susține că trei membri ai CNA și-au schimbat votul. Potrivit monitorizărilor media, cei trei sunt Cristina Trepcea, Răzvan Popescu și Viorel Buda. Trepcea a fost trimisă în Consiliu de PSD, Popescu a fost propunerea Parlamentului, iar Viorel Buda este membru PNL.
DNA precizează că face cercetări și față de alte persoane care urmează să fie incriminate. Un alt membru al CNA, Narcisa Iorga, a fost pus sub acuzare. Anchetatorii susțin că Iorga l-ar fi îndrumat pe Pinalti să ia legătura cu prietenii săi din mediul politic pentru a răsturna votul la contestația pe care postul TV urma să o depună. Ea l-ar fi indicat expres pe Viorel Hrebenciuc. După discuția dintre cei doi, la votul de peste două săptămâni, trei membri ai CNA au votat invers și GigaTV și-a păstrat licența.
La ieșirea de la DNA,  Narcisa Iorga a precizat că ea a fost întotdeauna „pentru aplicarea legii, şi nu pentru abateri de la aceasta. Nu am încălcat niciodată Legea audiovizualului şi nicio altă lege”. Ea a mai spus că  probele pe care le va pune la dispoziția anchetatorilor vor clarifica situația.
Pe 25 iulie 2014, la DNA, Hrebenciuc declara că a dat o declaraţie de martor.  Întrebat atunci în ce relaţii este cu Gheorghe Ştefan, el a arătat că nu este în nicio relaţie cu acesta.
„N-am auzit așa ceva”
Întrebat dacă a intervenit la membrii CNA în favoarea lui Gheorghe Ștefan, Hrebenciuc a răspuns: „Da’ de unde ați scos asta. N-am auzit așa ceva”. De asemenea, întrebat dacă a discutat cu membri ai CNA pentru favorizarea unei televiziuni în scopul obţinerii licenţei, Hrebenciuc a spus: „Niciodată”.

Pusă sub acuzare s-a trezit și Narcisa Iorga, după ce l-a sfătuit pe primarul Gheorghe Ștefan cum să procedeze

Hrebenciuc a ținut să precizeze că este o victimă colaterală în acest dosar, nicidecum   învinuit de trafic de influență