Papa, în Australia

Papa, în Australia

Papa Benedict al XVI-lea a sosit ieri în Australia, avionul său făcând o escală pentru realimentare la Darwin şi continuându-şi apoi zborul spre Sydney, unde a ajuns la ora locală 15.00 (8.00, ora României), relatează AFP.

La coborârea din avion, Suveranul Pontif a fost salutat de premierul australian Kevin Rudd şi de arhiepiscopul de Sydney, George Pell. Papa, care a plecat de la Roma sâmbătă, va petrece trei zile de repaus într-un loc discret în apropiere de Sydney, urmând să asiste apoi la cea de-a 23-a ediţie a Zilelor mondiale ale tineretului în acest oraş, în prezenţa a mii de tineri catolici veniţi de pe toate continentele.

La începutul călătoriei sale, Papa i-a povăţuit pe tinerii cărora le lipseşte speranţa să-L caute pe Dumnezeu pentru răspunsuri legate de întrebările profunde pe care le-ar avea despre însemnă- tatea şi rostul vieţii lor. În avion, Benedict al XVI-lea şi-a exprimat speranţa că Biserica Anglicană, aflată într-o criză profundă, nu va suferi o schismă. Programul oficial al Suveranului Pontif se va desfăşura de joi, 17 iulie, până duminică, 20 iulie, pe fondul mai multor manifestaţii antipapale.

Ne puteți urmări și pe Google News