Papa, împotriva rasismului

Papa, împotriva rasismului

Papa Benedict al XIV-lea le-a cerut ieri creştinilor să ajute societatea umană să respingă şi să lupte împotriva xenofobiei şi a rasismului, intervenind astfel în dezbaterea creată în Italia după ce un ziar catolic a criticat guvernul pentru măsurile adoptate împotriva imigranţilor.

Vorbind în faţa unui grup de pelerini şi turişti aflaţi la reşedinţa papală de vară din Roma, Suveranul Pontif a evocat apariţia unor manifestări rasiste „în anumite ţări“, subliniind că problemele sociale şi economice nu pot justifica discriminarea pe baza rasei.

Liderul Bisericii Catolice a amintit, de asemenea, pasajele din Vechiul Testament care vorbesc despre datoria creştinilor de a-i primi cu ospitalitate pe străini, subliniind că pacea şi justiţia nu pot fi create în lume decât dacă toţi oamenii sunt respectaţi.

Deşi a evitat să precizeze sau să menţioneze cazul Italiei, intervenţia Papei este în mod evident legată de polemica iscată în Peninsulă între guvern şi partidele de dreapta aflate la guvernare şi hebdomadarul catolic „Famiglia Cristiana“. Guvernul Berlusconi a protestat oficial pe lângă Sfântul Scaun după ce, într-un editorial, săptămânalul a calificat drept „noi forme de fascism“ recentele măsuri luate de guvern pentru combaterea imigraţiei ilegale şi a infracţionalităţii, precum amprentarea romilor şi desfăşurarea armatei pe străzile oraşelor.

Ne puteți urmări și pe Google News