Evenimentul Zilei > International > Papa Francisc: Mișcarea spre UNITATE este imposibilă FĂRĂ Rusia
Papa Francisc: Mișcarea spre UNITATE este  imposibilă FĂRĂ Rusia

Papa Francisc: Mișcarea spre UNITATE este imposibilă FĂRĂ Rusia

Mișcarea către unitate este imposibilă fără Rusia, a spus Papa într-o conversație cu jurnaliştii de la Agenţia TASS în drumul spre Geneva. După Paul al VI-lea şi Ioan Paul al II-lea, papa Francisc este al treilea pontif care vizitează Consiliul Ecumenic al Bisericilor (World Council of Churches (WCC), cu sediul la Geneva, în Elveţia.

Papa s-a aflat într-un pelerinaj ecumenic pentru aniversarea a 70 de ani de la fondarea, la Amsterdam, în 1948, a acestui organism reprezentativ al principalelor confesiuni creştine din întreaga lume, descriind această călătorie ca pe o misiune în care pledează pentru unitate.

"Dar progresul către acest lucru este imposibil fără Rusia", a spus Papa, răspunzând la o întrebare din partea TASS.  El a spus în discursul său adresat Centrului Ecumenic de la WCC că creștinii trebuie să mențină unitatea și să evite războaiele.

WCC este o mare organizație creștină internațională care unește 348 de biserici creștine din mai mult de o sută de țări, cu o congregație totală care depășește 400 de milioane de credincioși, iar  Patriarhia Moscovei are un reprezentant permanent la WCC.

Agenda Papei Francisc
 
O întrevedere cu președintele Elveției, o vizită la Institutul ecumenic din Bossey, o întâlnire ecumenică și o Sfântă Liturghie cu episcopii și credincioșii elvețieni sunt principalele evenimente din agenda pelerinajului ecumenic de joi, 21 iunie 2018, al papei Francisc în Țara Cantoanelor prilejuit de împlinirea a 70 de ani de la înființarea Consiliului Mondial al Bisericilor (WCC), notează vaticannews.