Evenimentul Zilei > International > Papa Francisc DEPLÂNGE soarta imigranţilor: „Sunt victime ale NEDREPTĂŢII”
Papa Francisc DEPLÂNGE soarta imigranţilor: „Sunt victime ale NEDREPTĂŢII”

Papa Francisc DEPLÂNGE soarta imigranţilor: „Sunt victime ale NEDREPTĂŢII”

Papa Francisc a luat din nou apărarea persoanelor care emigrează. Aflat în prima sa vizită la Torino, Suveranul Pontif a deplâns soarta rezervată imigranţilor care fug de războaie şi nedreptăţi, afirmând că ultimele imagini cu ei “stârnesc lacrimi”.

"Imigraţia creşte concurenţa, dar nu trebuie să-i facem vinovaţi pe imigranţi, deoarece ei sunt victime ale nedreptăţii, ale acestei economii pregătite să-i arunce, ale războaielor", a afirmat Papa Francisc, informează Mediafax.

De asemenea, descendent al unor imigranţi italieni în Argentina, Papa Francisc, care a efectuat prima sa vizită în afara Vaticanului pe insula italiană Lampedusa, în 2013, pentru a aduce omagii în memoria a mii de imigranţi morţi în Marea Mediterană, a făcut din soluţionarea fenomenului imigraţiei una dintre priorităţile pontificatului său.
Bunicii şi tatăl său s-au născut în împrejurimile oraşului Torino şi au emigrat în Argentina. Papa, născut Jorge Mario Bergoglio, urmează să se întâlnească luni cu urmaşi din familia sa care trăiesc încă în Italia.