Ce se întâmplă pe pieţele bursiere? Luna trecută erau într-o adevărată cursă, în ciuda estimărilor tot mai sumbre cu privire la economia mondială. Acum avem noi lichidări şi un climat apăsător în ciuda faptului că în Europa şi în alte părţi se fac primii paşi de repornire a economiei.

Fluctuaţiile puternice în starea de spirit a investitorilor şi suişurile şi coborâşurile rapide ale indicilor este posibil să arate şi altceva, şi anume calcule cu privire la cât de supraevaluate sunt acţiunile. Iar acestă situaţie îi provoacă nervozitate lui Trump.

Potrivit unui articol publicat de Bloomberg, investitori legendari precum Stan Druckenmiller şi David Tepper avertizează că după rebound-ul de luna trecută riscul de păstrare a acţiunilor este cel mai ridicat din ultimii mulţi ani. Druckenmiller a numit chiar un „scenariu fantezie” ipoteza că vom avea o revenire de tip V.

Tepper a subliniat că acţiunile sunt la nivelul cel mai supraevaluat din toate timpurile – cu excepţia anului 1999, când am avut o bulă a companiilor tehnologice.

Aceste avertizări înspăimântă investitorii în corelaţie cu teama că planurile impresionante ale guvernelor şi băncilor centrale (15 trilioane de dolari în cele mai mari economii ale planetei) nu se vor dovedi suficiente pentru a evita recesiunea profundă, valul de închideri de companii şi explozia şomajului.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE