Evenimentul Zilei > Actualitate > Panică la Marea Neagră! „Este cea mai gravă situaţie de acest fel din Europa”
Panică la Marea Neagră! „Este cea mai gravă situaţie de acest fel din Europa”

Panică la Marea Neagră! „Este cea mai gravă situaţie de acest fel din Europa”

Într-un marerial video difuzat pe BBC se prezintă pericolul poluării excesive din Marea Neagră.

Specialiştii în domeniul poluării au atras de multe ori atenţia asupra cauzelor cauzele poluării, efectele nocive ale acesteia, dar oferă şi soluţii pentru un viitor mai bun

De asemenea, în materialul realizat de BBC, se atrage atenţia asupra faptului că Marea Neagră este tratată de zeci de ani ca un coş de gunoi al Europei de Est, în apele acesteia ajungând zilnic deşeuri.

Potrivit estimărilor, Marea Neagră are de două ori mai mult gunoi marin decât Marea Mediterană: „Este cea mai gravă situaţie de acest fel din Europa”.

Turiştii şi locuitorii din localităţile de la malul mării din Ucraina au fost deja avertizaţi să evite scăldatul în apa Mării Negre pentru că aceasta nu atinge standardele de siguranţă.

Chiar şi cu aceste avertizări, oamenii preferă să ignore pericolele şi nu realizează efectele nocive asupra sănătăţii.

Jonah Fisher de la BBC s-a alăturat cercetătorilor care încearcă să descopere dacă şi cum poate fi protejată de poluare marea din estul Europei, analizând nivelul de contaminare atât la suprafaţă, cât şi în adâncuri.

În zonele care au fost curăţate sistematic, o ameliorare a situaţiei este deja vizibilă, lucru care le dă speranţă că Marea Neagră încă mai poate fi salvată, potrivit publika.md