Evenimentul Zilei > International > PANICĂ INTERNAŢIONALĂ. Manevrele armatei SUA pot genera un ”ATAC NUCLEAR PREVENTIV”. Experţii militari se tem de URGIA NUCLEARĂ
PANICĂ INTERNAŢIONALĂ. Manevrele armatei SUA pot genera un ”ATAC NUCLEAR PREVENTIV”. Experţii militari se tem de URGIA NUCLEARĂ

PANICĂ INTERNAŢIONALĂ. Manevrele armatei SUA pot genera un ”ATAC NUCLEAR PREVENTIV”. Experţii militari se tem de URGIA NUCLEARĂ

Lumea poate intra sub zodia războiului atomic, dacă liderii unei ţări care deţine armament nuclear, decid să apese butonul ce declanşează rachetele apocaliptice.

Conform Agerpres, la acest scenariu s-a ajuns în urma exerciţiilor comune pe care zeci de mii de militari sud-coreeni și americani le-au început luni, simulând riposta împotriva unui atac nord-coreean.

Reacţia liderilor de la Phenian a venit imediat, iar Kim Jong-un a ameninţat că în orice moment este posibilă o lovitură nucleară preventivă. În aceste condiţii, liderii statului sud-coreean au transmis că armata țării este în stare de alertă și "va riposta viguros" la orice acțiune ostilă.

“Unitățile postate la frontieră sunt complet pregătite să lanseze lovituri preventive de represalii împotriva tuturor forțelor ofensive inamice implicate. Sursa acestei provocări va fi transformată într-o grămadă de cenușă de o lovitură preventivă nucleară în stil coreean”, au declarat reprezentanţii armatei conduse de nebunul planetei, Kim Jong-un.

Cu toate că aceste mesaje nu reprezintă o noutate în relaţiile dintre cele două ţări, experții militari consideră că riscul unei erori este mai ridicat din cauza închiderii în ultimele luni a tuturor canalelor de comunicare intercoreene.

Situaţia este şi mai complicată pentru Kim Jong-un, mai ales că diplomatul Thae Yong-Ho, aflat la post în Londra, a dezertat şi reprezintă una dintre cele mai mari "capturi" pentru Coreea de Sud. Ho aparține "elitei" diplomației nord-coreene și va fi o sursă de informații de despre actuala conducere nord-coreeană.