Evenimentul Zilei > International > Panică în Italia. Bolnavi de coronavirus, deși n-au fost în China
Panică în Italia. Bolnavi de coronavirus, deși n-au fost în China

Panică în Italia. Bolnavi de coronavirus, deși n-au fost în China

Şase cetățeni italieni din regiunea Lombardia au contractat coronavirus. Primul caz, confirmat încă de la primele ore ale zilei, este un bărbat în vârstă de 38 de ani - internat și izolat la Terapie Intensivă la spitalul din Codogno

Lodi, bărbatul care prezintă simptome de coronavirus,  ale cărui condiții de sănătate sunt foarte grave, nu a putut fi transferat la Spitalul Sacco din Milano, unicul din zonă specializat pe aceste cazuri.

De asemenea, soția cetățeanului, însărcinată, a fost contaminată și se află deja într-o cameră izolată din Spitalul Sacco, acolo unde este internat și un prieten al cuplului, și el infectat. Se așteaptă totodată rezultatul testului de depistare a acestui virus efectuat de medicul familiei contaminate, cel care a descoperit primul că pacienții săi se află în pericol.

Alte trei persoane au fost internate în spitalul din Codogno, iar rezultatele testelor au fost pozitive. Toți pacienții locuiesc în aceeași zonă, potrivit Radio România Actualități

Autoritățile italiene susțin că sute de persoane care au intrat în contact cu bolnavii vor fi testate pentru a vedea dacă au luat boala.

Prima persoană ar fi contractat boala după ce s-a întâlnit cu un prieten care s-a întors recent din China. Locuitorii din două orăşele din regiune au fost rugaţi să rămână în casă cât timp se vor derula testele.

În Coreea de Sud, numărul îmbolnăvărilor s-a dublat într-o singură zi, de la aproximativ 100 la cel puţin 204. Cei mai mulţi au contractat virusul în oraşul Daegu din sudul ţării.

O femeie de 61 de ani, membră a sectei creştine „Biserica Shincheonji a lui Isus”, neştiind că a contractat boala, este suspectată că a contaminat singură aproximativ 40 de persoane, în special prin participarea la slujbele religioase. Municipalitatea Daegu a anunţat că peste 1000 de credincioşi ar fi participat la aceeaşi slujbă cu ea.

Nu departe de Daegu, în Cheongdo, la 320 de kilometri sud de Seul, un bărbat de 60 de ani a murit miercuri din cauza bolii.

Iranul a anunţat, de asemenea, că virusul s-a răspândit în mai multe oraşe, confirmând 13 noi cazuri, dintre care doi au murit.