Iulian Călin, arbitrul meciului disputat de Academica Clinceni contra celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, încheiat cu victoria gazdelor, scor 1-0, a fost depistat cu coronavirus. Informația a pus pe jar fotbalul românesc și se vehiculează ideea că Liga I ar putea să fie din întreruptă.

Călin a fost ajutat la acea partidă, la o tușă, de Mircea Grigoriu. „Asistentul” ar fi trebuit să oficieze în această seară, la meciul dintre FCSB și FC Botoșani. Însă, el nu va mai fi prezent pe „Arena Națională”, din motive lesne de înțeles.

Liga Profesionistă de Fotbal a făcut câteva precizări pe această temă, prin vocea lui Justin Ștefan, secretarul general al forului prezidat de Gino Iorgulescu. Mircea Grigoroiu urmează să fie înlocuit de un alt arbitru asistent, delegarea urmând să fie făcută de CCA.

„Suntem în legatură permanentă cu Comisia Centrală a Arbitrilor. Arbitrul delegat la meciul de diseara (n.r. asistentul Mircea Grigoriu) este izolat şi va fi înlocuit de un alt arbitru. În acest moment nu se pune problema amânării vreunui meci din Liga 1, cât timp nu avem niciun club implicat în vreo ancheta epidemiologică.

Pentru a fi considerat contact, potrivit legislaţiei din România, trebuie să fi stat faţă în faţă la o distanţă mai mică de 2 metri pentru cel puţin 15 minute. Ceea ce nu se întâmplă în cazul interacţiunii dintre arbitri si jucători în cazul unui meci de fotbal”, a declarat Justin Ștefan conform celor de la Digi Sport.

Oficialul LPF a amia afirmat că arbitrii ar fi trebuit să fie testați cu două zile înainte de-a participa la meciurile de fotbal, așa cum se întâmplă cu observatorii.

„Cred ca ar fi fost mult mai bine ca arbitrii să se testeze şi ei cu două zile înainte de meciul la care sunt delegaţi, asa cum se întâmplă în cazul observatorilor LPF, şi nu din 14 in 14 zile aşa cum a stabilit comisia medicala a FRF. Cred că se impune ca FRF să urmeze modelul aplicat de observatorii LPF şi în cazul arbitrilor delegaţi la meciurile din Liga 1.”