Evenimentul Zilei > Actualitate > Panică în aer. Un avion cu primari, la un pas de tragedie
Panică în aer. Un avion cu primari, la un pas de tragedie

Panică în aer. Un avion cu primari, la un pas de tragedie

O aeronavă WizzAir care circula pe ruta Cluj - Charleroi (Belgia) a aterizat de urgenţă în Polonia din cauza faptului că avionul a lovit în timpul zborului, un vultur, unul dintre motoare fiind avariat.

 

Pilotul a solicitat aterizarea de urgenţă în Katowice, Polonia, pentru motive de „security check”.  În avion se aflau mai mulți primari și consilieri din zona Clujului, care mergeau la Bruxelles la invitația unui europarlamentar român.

Pasagerii au declarat că inițial nu şi-au dat seama de ce se întâmplă, însă au văzut pe geam cum ieşea fum de la unul dintre motoarele avionului.

Cursa respectivă a decolat la ora 13.55 de pe Aeroportul Cluj-Napoca şi urma să ajungă în Charleroi, Bruxelles, în  jurul orei 15.25. Cu toate acestea, la ora 17 pasagerii se aflau înca pe aeroportul din Polonia.

„Lumea s-a speriat. Eram în aer şi iesea fum de la motor. Am aterizat în Polonia şi de doua ore stăm în autobuze, până ajunge un alt avion cu care să plecam. Nu suntem lăsaţi să intrâm în aeroport. Este incredibil”, declară unul dintre pasageri, scrie ziaruldecluj.ro.