Evenimentul Zilei > Justitie > PĂDURILE României, „ajutate” să îmbătrânească subit! Invenția MALEFICĂ a „braconierilor” de lemn
PĂDURILE României, „ajutate” să îmbătrânească subit! Invenția MALEFICĂ a „braconierilor” de lemn

PĂDURILE României, „ajutate” să îmbătrânească subit! Invenția MALEFICĂ a „braconierilor” de lemn

Tăietorii de lemne, periculos de ingenioși! Garda Forestieră Suceava a făcut o descoperire incredibilă! Păduri întregi au fost injectate cu diferite substanțe pentru ca arborii să se usuce înainte de vreme!

Potrivit inspectorului șef al Gărzii Forestiere Suceava, silvicultorii de la Ocolul Silvic Borca din Neamț au observat că în două porțiuni de pădure, deținute de același proprietar, au loc fenomene anormale de uscare a arborilor de rășinoase.

În urma verificărilor efectuate de către delegații Gărzii Forestiere Suceava – Garda Forestieră Județeană Neamț, împreună cu angajații Ocolului Silvic Borca, s-a constatat că 329 de arbori sănătoși, cu mare valoare economică, au fost găuriți la rădăcină, probabil pentru injectarea unor substanțe care să determine uscarea lor. Valoarea estimată a prejudiciului este de 72.352 de lei.

„Braconierii” de lemn au mascat urmele lăsate cu litieră și pământ. La scurtă vreme după efectuarea acestei operații, arborii au început să se usuce din extremități, primele afectate fiind creșterile din anul curent.

„Ca urmare a acestor constatări, Garda Forestieră Suceava a depus în cursul acestei zile o sesizare penală la parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz”, susține Gășpărel.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: