Evenimentul Zilei > Actualitate > PACIENȚI ACUZATI DE COMODITATE, LA VASLUI. Ai nevoie de Salvare? Las-o baltă, ia TAXI-ul!
PACIENȚI ACUZATI DE COMODITATE, LA VASLUI. Ai nevoie de Salvare? Las-o baltă, ia TAXI-ul!

PACIENȚI ACUZATI DE COMODITATE, LA VASLUI. Ai nevoie de Salvare? Las-o baltă, ia TAXI-ul!

În județul Vaslui, pacienții care au nevoie de ajutor medical sunt sfătuiți de conducerea Serviciului de Județean de Ambulanță să meargă pe propriile picioare la medic. Cu alte cuvinte, să nu mai cheme Salvarea. Pot lua taxi-ul. Înfricoșător!

Dacă ai ghinionul să locuiești într-una din localitățile județului Vaslui și ai nevoie de ajutor medical, adică ți se face rău, dar nu atât de rău încât să cazi lat, sfatul conducerii Serviciului Județean de Ambulanță este să mergi la medic pe propriile picioare. Acesta este mesajul care se desprinde din declarațiile făcute astăzi de managerul instituției, Aurora Popa, care s-a plâns că nu de puține ori ambulanțele prea puține și personalul redus pe care le are sunt blocate de pacienți comozi, în detrimentul celor care chiar au afecțiuni grave.

Barbatul din imagine, căruia i se acordă ajutor medical de către personalul Salvării, a fost pe propriile picioare! Până a leșinat!

Pacienții, trimiși la medicul de familie

 "E foarte posibil ca atunci când salvarea e solicitată pentru o afecţiune banală, în alt colţ al judeţului să fie un caz grav care are nevoie urgentă de ambulanţă, iar aceasta să ajungă cu întârziere. Eu cred că undeva 40-50% dintre solicitări sunt forţate. Nu neapărat că pacientul nu are o patologie. O are, doar că acea patologie poate fi foarte bine tratată de către medicul de familie. Problema este că pentru mulţi pacienţi este mult mai comod să cheme ambulanţa", a declarat vineri Aurora Popa, citată de Agerpres.