Creditele suspecte de sute de mii de euro îi pun în pericol fotoliul de la Guvern. Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, şi soţia sa, Ariana, au dat sute de mii de euro împrumuturi în ultimii patru ani. Inspectorii de integritate au sesizat Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB), după ce au analizat documentele şi au observat că cei doi au menţionat în declaraţia de avere sume împrumutate mult mai mari decât în realitate.
Concret, familia Silaghi a precizat, în declaraţia de avere, împrumuturi de 513.748 de euro şi 1.303.523 de lei, în ultimii patru ani. Atunci când li s-au cerut documentele la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în acte, împrumuturile însumau doar 600.000 de euro.

  • A.N.I. Maşina de secerat miniştri

Inspectorii au cerut oficialilor ONPCSB verificarea provenienţei sumelor de 600.000 de euro şi 145.030 de lei. Banii au ajuns, pe hârtie, la trei societăţi controlate de familia Silaghi – Severalis SRL – 145.030 de lei, Persona SRL- 400.000 de euro, Italia Trend SRL- 120.000 de euro şi la fostul consilier al ministrului, cetăţeanul german Attila Andreas Prinzinger- 80.000 de euro. Prinzinger a fost asistentul lui Silaghi, când acesta era ministru al IMM-urilor, şi are mai multe proprietăţi în Germania.
Soţia, împrumuturi dubioase
Familia Silaghi a împrumutat societatea Persona SRL, în ultimii 12 ani, cu sumele de 1.158.687 de lei şi 381.402 de euro. La această societate, Ariana Silaghi este asociat şi administrator.
Ovidiu Silaghi şi -a împrumutat societatea Severalisla care este asociat unic – cu 145.030 de lei exclusiv pentru mărire de capital la o altă firmă, Solar Panels Investments- specializată în producţia de energie solară şi eoliană. Societatea este abonată la bani gratuiţi din fondul de mediu.

  • Ovidiu Silaghi: Nu am nicio vulnerabilitate, intru liniştit în campanie

Ministrul nu poate justifica cheltuieli de 46.454 de euro, iar judecătorii vor lua o decizie în acest caz
Prins cu minciuna pe cardul de credit
Inspectorii ANI au constatat că Ovidiu Silaghi a folosit, timp de patru luni, un card de credit Visa Gold, cu limită de creditare de 35.170 de lei. A cumpărat cu acest card bunuri în valoare de 35.131 de lei. “Eu nu pot să contest faptul că am cheltuit de pe card acea sumă în timpul mandatului. Dar repet, este o descoperire de cont şi este normală o plată cu cardul, pentru că de aia s-a inventat acest mijloc de plată”, declara ministrul. Ce nu precizează acesta este faptul că nu poate justifica cheltuieli de 46.454 de euro, nicidecum 35.000 de lei, consumaţi prin intermediul cardului.
CITIŢI ŞI:

  • Cel mai “CINSTIT” guvern al României! Patru miniştri USL au probleme cu averea
  • ANTI-REFORMA STATULUI: Silaghi fentează FMI ca să nu pună manager privat la DRUMURI. Află cum
  • Ovidiu Silaghi modifică regulile de numire a managerului privat de la Tarom