În sezonul trecut, românul a fost jucător de bază pentru echipa sa, ocupanta locului 3 în campionat, el jucând în 33 de partide şi marcând un gol. Hoban a început la fel de bine şi actualul sezon, marcând atât în Cupa Ligii Israelului, cât şi în preliminariile Ligii Europa.

Care a fost prima impresie în Israel?
Primul impact cu Israelul mi s-a părut destul de ciudat. La început nu ştiam mare lucru despre această ţară şi nici despre campionat, dar acum, după aproape un an, mă bucur că am ales să joc fotbal în Israel. Mă simt apreciat pentru munca depusă, iar familia mea se simte foarte bine.
 
Campionatul cum este?
Ca şi campionat, nivelul de aici, mi se pare comparabil cu cel din România. Am găsit aici echipe competitive, care cred că în viitorul apropiat o sa aibă succes şi pe plan european. Cu echipa pe care o avem acum la Hapoel cred ca ne-am bate pentru campionat în România.
 
De ce ai plecat din România şi cum ai ajuns la Hapoel? Nu ţi-a fost teamă pentru faptul că eşti aproape de o zonă de conflict?
Am plecat din România pentru că am primit o ofertă din partea celor de la Hapoel Beer Sheva, iar clubul meu de atunci, Petrolul, a acceptat-o. A fost bine şi pentru mine.  Înainte să vin am discutat cu Gabi Giurgiu, care era deja aici, şi el mi-a spus că nu are rost să îmi fac griji din cauza războiului pentru că realitatea este diferită de ceea ce se vedea la televizor în România. Plus că, eu când am ajuns aici razboiul era deja terminat. Iar de atunci, sincer, nu a mai fost niciun fel de conflict, şi sper să rămână aşa.
 
Fanii cum te-au primit?
Am întâlnit aici suporteri minunati care m-au primit extraordinar de bine şi cărora le mulţumesc. Sunt într-un oraş care respiră fotbal exact ca şi Ploieştiul.
 
Apropo de Petrolul, atât ploieştenii cât şi U Cluj, la care ai jucat, sunt în insolvenţă şi au un viitor cenuşiu.
Îmi pare rău pentru ambele echipe. Şi la U Cluj şi la Petrolul am întâlnit suporteri minunaţi şi cred că în primul rând ei nu merită să treacă prin asemenea lucruri. Eu sper ca în viitorul apropiat să se aşeze treburile şi echipele să redevină ce au fost odată.
 
Te-ai gândit că plecarea în Israel te poate scoate de la naţională?
Înainte de a pleca am vorbit cu domnul Victor Piţurcă şi mi-a spus că dacă este o ofertă bună pentru mine, să plec. Mi-a explicat că dacă o să joc bine atunci nu o să ies din vederile dânsului. Aşa că nu m-am temut că voi pierde contacul cu lotul, iar faptul că apoi domnul Iordănescu m-a chemat şi dânsul la naţională, mi-a demonstrat că n-am greşit venind aici.
 
Te gândeşti la Euro 2016?
În primul rând vreau ca echipa naţională să se califice, iar după aceea normal că aş vrea să fiu în lotul pentru Euro 2016. Nu cred că există vreun fotbalist care să nu-şi dorească asta. Eu cred că avem o şansă foarte mare să ne calificăm şi sper să-i facem fericiţi pe toţi românii. Ar fi o calificare aşteptată de mult timp.
 
Familia ta cum s-a acomodat în Israel?

Foarte bine, pentru că am găsit oameni minunaţi care ne-au făcut să ne simţim aproape ca şi acasă. Mai sunt români în zonă şi de fiecare dată abia aştept să mă întâlnesc cu ei pentru că e frumos să te întâlneşti cu prieteni, mai ales când eşti aşa departe de casă. Sincer aş vrea să stau cât mai mult în Israel pentru că eu, soţia şi copiii ne simţim bine aici şi ne place foarte tare.
 
Cu ani în urmă ai fost la un pas să abandonezi fotbalul. Ce te-a făcut să mergi înainte?
(citește continuarea interviului cu Ovidiu Hoban pe site-ul www.iClara.ro)