Evenimentul Zilei > Monden > Oscar 2020. Absenții celebri din lista nominalizărilor
Oscar 2020. Absenții celebri din lista nominalizărilor

Oscar 2020. Absenții celebri din lista nominalizărilor

Luni, 13 ianuarie, au fost anunțate nominalizările pentru cea de-a 92-a gală a Premiilor Oscar și, la fel ca în fiecare an, lista s-a dovedit insuficientă pentru toți cei care ar fi meritat să apară în ea.

DPA publică un material în care enumeră câteva dintre cele mai surprinzătoare absențe din rândul nominalizaților la premiile Oscar din acest an. Prima în capul de listă ar fi Jennifer Lopez, care nu a fost nominalizată cu rolul secundar din „Hustler”. Anul acesta se anunţa de bun augur pentru J-Lo. Abia ce a păşit în noul an şi frumoasa actriţă şi cântăreaţă latino a primit nominalizări la Globurile de Aur şi la premiile Sindicatului Actorilor de la Hollywood (SAG) cu rolul dansatoarei la bară din „Hustlers”. De asemenea, recent s-a anunţat că J-Lo va susţine luna viitoare microrecitalul din pauza finalei Campionatului de Fotbal American (NFL). Acest început perfect de an pentru Jennifer Lopez a fost însă umbrit de absenţa vedetei de pe lista nominalizărilor la Oscar. La categoria de rol secundar feminin au fost nominalizate actrițele Kathy Bates, Laura Dern, Scarlett Johansson, Florence Pugh și Margot Robbie.

Imediat sub numele lui Jennifer Lopez, pe lista celebrilor absenți la Oscarul din anul acesta, ar putea fi și Christian Bale („Ford v Ferrari”); Robert De Niro („The Irishman”); Taron Egerton („Rocketman”), sau Eddie Murphy, care ar fi meritat o nominalizare cu rolul din „Dolemite Is My Name”.

Conform Agerpres, și Jamie Foxx s-ar fi aşteptat la o nominalizare pentru rol secundar din filmul „Just Mercy”. Actorul laureat al premiului Oscar a fost trecut cu vederea, deşi a fost nominalizat la gala premiilor SAG în rolul unui deţinut condamnat pe nedrept la moarte.

Din categoria film internațional, marele absent este „ Atlantique” , o producţie în regia cineastei franceze Mati Diop despre drama unui grup de muncitori în construcţii din Dakar.

La categoria documentar, lipsește nominalizarea lui „Apollo 11”, în timp ce la categoria filmelor de animație, lipsește celebrul „Frozen2”.

De asemenea, melodia „Spirit”, de pe coloana sonoră a filmului „The Lion King”, interpretată de Beyonce, a fost trecută cu vederea, pentru premiile Oscar din acest an.

Tot la categoria mari absențe, DPA include și faptul că nu a fost nominalizată nicio regizoare.