Evenimentul Zilei > Social > Orchestra și Corul Forțelor Terestre Americane Staționate în Europa cântă la Filarmonica din Timișoara
Orchestra și Corul Forțelor Terestre Americane Staționate în Europa cântă la Filarmonica din Timișoara

Orchestra și Corul Forțelor Terestre Americane Staționate în Europa cântă la Filarmonica din Timișoara

Orchestra și Corul Forțelor Terestre Americane Staționate în Europa se află la Timișoara pentru un concert inedit ce va avea loc luni seara pe scena Filarmonicii Banatul. Concertul va include piese celebre compuse de Aaron Copland, Bela Bartok şi Leonard Berstein. The USAREUR Band & Chorus au mai mult de 200 de misiuni muzicale anual, în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Concertul de la Timișoara are loc de la ora 19:00, la Filarmonica Banatul. Intrarea este gratuită.

Orchestra, aflată sub comanda lt. Col. Dwayne Milburn, este staţionată în Sembach, Germania, şi a fost înfiinţată în 1940.  Orchestra are în componenţă 65 de grupuri de concert şi fanfară, 35 de grupuri pentru muzică de ceremonie, grupurile de jazz USAREUR Standard, trupa de muzică dixie Rhine River Ramblers, trupa de rock modern The Musik Brigade şi ansambluri de muzică de cameră”, transmit organizatorii.

Trebuie spus că, alături de Corul Soldaţilor USAREUR, Orchestra este în prezent a treia organizaţie muzicală ca mărime a Armatei SUA. Membrii săi au statutul de ambasadori muzicali ai armatei americane în Europa.  Ei sunt aleşi prin concurs şi sunt muzicieni profesionişti, absolvenţi ai unor universităţi şi conservatoare de muzică prestigioase din Statele Unite.

Corul Soldatilor USAREUR a fost înfiinţat în 1963 pentru a ridica moralul trupelor americane prin reprezentaţii muzicale. Spre deosebire de orchestră, membrii Corului Soldaţilor nu trebuie sa fie muzicieni profesionisti ci sunt aleși în urma unor audiții generale.