În ceea ce privește cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate marți seară, premierul Orban a punctat că acestea au fost reglementate toate situațiile care necesitau o rezolvare urgentă.

„Și dacă va cădea, Guvernul Orban va cădea în picioare. Prin OUG, noi am reglementat toate situațiile care trebuiau reglementate urgent. Toate campaniile mizerabile de dezinformare care au fost duse trebuie puse la punct.

Nu putem să ignorăm faptul că guvernul PNL e atacat prin moțiune de cenzură și există șansele ca aceasta să fie adoptată. Paza bună trece primejdia rea. Noi am reglementat toate situațiile care trebuiau reglementate urgent. Majoritatea toxică a lui Dreagnea nu are interesul să adopte aceste măsuri.

Am adoptat mai multe OUG în domeniul fondurilor europene. Prima este lansarea programului de introducere a gazului natural în localitățile României, proiect finanțat cu 500 de milioane. Doar 36% din gospodării sunt conectate la gaz.

Am dat OUG curajoasă pentru facilitarea achizițiilor, fără de care riscam să pierdem fonduri europene.

Dacă dai OUG 13 noaptea ca hoții ca să-l scapi pe Dragnea, aia e revoltătoare și neconstituțională. Fiecare OUG a avut în spate o nevoie.

OUG în domeniul sănătății a fost prezentată în variante care nu au legătură cu realitatea. Dăm dreptul pacienților să-și aleagă furnizorul de servicii medicale. Permitem ca cetățenii să apeleze și la unități spitalicești private. Am prorogat termenul de intrare în vigoare a OUG adoptată de Guvernul PSD și care a introdus coplata. Doi, am interzis ca și în unitățile private pacienții care beneficiază de tratament, proceduri în cadrul programelor să le ceară plata unor servicii suplimentare”, a declarat Orban.

Referitor la declarațiile Avocatului Poporului cu privire la cele 25 de OUG adoptate, Orbana subliniat că „Avocatul Poporului poate să spună ce dorește. Noi ne-am considerat obligați să adoptăm aceste acte normative pentru că sarcina guvernului este să rezolve problemele României și ale românilor, nu să stea să facă filosofie despre constituționalitate sau să facă gargară propagandistică fără să cunoască conținutul actelor normative”.

 

Te-ar putea interesa și: