UPDATE ora 20: 17 Surse guvernamentale au declarat că, sâmbătă dimineața, Ludovic Orban s-a prezentat la poliție pentru a cere să plătească amenzile pentru fumat în spațiu închis și nepurtarea măștii de protecție.

Premierul Ludovic Orban a spus pentru stirileprotv.ro că pe 25 mai a fost ziua lui şi câţiva colegi au venit să-i spună la mulţi ani, iar el le-a oferit ceva de băut.

„Fotografia care a fost dată pe online este o fotografie care a fost făcută în data de 25 mai, de ziua mea de naștere. Mai mulți colegi mi-au făcut surpriza să vină să îmi ureze La mulți ani și cu această ocazie ne-am așezat, i-am servit și întradevăr am încălcat niște reguli. Recunosc că am greșit, îmi pare rău, a fost o circumstanță specială, ziua mea. Practic am relaxat rigorile. Îmi cer scuze că am compărut împotriva voinței mele, pentru că nu eu am dat poza, într-o postură în care nu mi-aș fi dorit să apar. Dar am încălcat regulile, mi-am asumat, am fost amendat, am plătit amenda”, a spus premierul, precizând că nu știe cine a făcut fotografia.

Surse din PNL spun însă că se cunoaște identitatea autorului, dar că nimeni nu vrea să amplifice controversele iscate de aniversarea lui Orban.

Întrebat de ce nu a respectat măsurile impuse celorlalți români, el a răspuns: „A fost această excepție într-o împrejurare, care zic eu, omenească. Când îți vin niște prieteni nu îi tratezi cu toată rigoarea. Oricum aveam măști, le-am dat jos din cauza faptului că serveam ceva.”

Premierul spune că atât el, cât și cei din poză au fost amendați. Legea interzice fumatul în spații închise, iar starea de alertă impune purtarea măștii de protecție. De asemenea, sunt permise petreceri private la care participă maxim 8 persoane, în timp ce în biroul premierului au fost cel puțin 12 persoane, conform spuselor sale.

În cazul lui Ludovic Orban, cele două amenzi au ajuns la 3.000 de lei, în total, şi au fost plătite, sâmbătă, pe ghişeul.ro.

„Am recunoscut că am greșit, mi-am cerut scuze, nu recomand nimănui, îi rog pe români să respecte regulile, așa cum le-am respectat și eu în toate circumstanțele. Am greșit, am plătit”, a spus premierul.

Legat de faptul că a criticat alți lideri politici care se consideră deasupra legii, Ludovic Orban spune că este o mare diferență de comportament.

„Este o mare diferență între comportamentul altor lideri politici și al meu. În ceea ce mă privește, în toate ocaziile publice am purtat mască, am respectat regulile. În această situație mi-am recunoscut greșeala, mi-am plătit amenda, am considerat că așa este normal și firesc, în timp ce alți lideri politici în mod deliberat au încălcat regulile”, a spus premierul pentru stirileprotv.ro

În ciuda incidentului, Orban consideră că a greși e omenește și „important este să nu mai greșești, să-ți recunoști greșeala și să te comporți în conformitate cu legile, cu regulile, în toate circumstanțele.”

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE