După ședința de la sediul Ministerului Afacerilor Interne, unde s-a discutat despre inundațiile care au lovit România, Orban a fost întrebat de jurnaliști dacă a făcut vreo analiză în ceea ce privește majorarea pensiilor, dacă ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, i-a prezentat al doilea scenariu în acest sens, dar și când ar putea fi făcut un anunț oficial din partea Guvernului.

„Nu am discutat. Am discutat despre programul economic…Cum scrie legea, Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, după şase luni. Pe primul semestru Ministerul Finanţelor trebuie să prezinte raportul privind situaţia economiei şi a bugetului, de asemenea, Comisia de Prognoză trebuie să realizeze prognoza pentru evoluţia economiei în perioada următoare, pe baza datelor economice.

Evident urmărim şi toate analizele şi prognozele care sunt făcute de Comisia Europeană sau de alte instituţii specializate, gen Banca Mondială, privitoare la evoluţia economiei româneşti, a economiei europene şi, în funcţie de asta, vom lua o decizie. Când vom lua o decizie o vom face publică”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă există o variantă de creștere a alocaţiilor cu doar 10%, premierul a răspuns afirmativ.

„Există, există această variantă de a crește, dar de a creşte progresiv, de a nu crește dintr-o dată. Pentru că realitatea este că resursele financiare sunt limitate și aceste resurse financiare trebuie utilizate cu foarte multă atenție, pentru că obiectivul nostru fundamental este acela de a relua creșterea economică, de a susține un ritm extrem de important de investiții publice și investiții private, de a crește exporturile, astfel încât să asigurăm un suport economic suficient de solid pentru ca să putem crește în mod real veniturile populației”, a explicat Orban.