Astfel, localitatea vasluiană a fost declarat zonă specială de siguranţă publică de către conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, s-au suplimentat forţele de ordine care efectuează patrulări în zonă, având în vedere că exista riscul ca violenţele să escaladeze.

„Având în vedere riscul criminogen, pe raza UAT Murgeni a fost constituită o zonă specială de siguranţă publică, fiind suplimentate efectivele de ordine şi siguranţă publică. În zonă sunt mobilizaţi poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali”, a declarat, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

În cursul săptămânii trecute a avut loc un conflict între membrii unor clanuri de romi din oraşul Murgeni, aproape 200 de persoane bătându-se pe străzi. Scandalul a fost aplanat în urma intervenţiei mai multor echipaje de poliţie şi jandarmi şi a unor luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, scrie Agerpres.

Conflictul a fost provocat de membrii unui clan revenit din Franța.  Membrii clanurilor Sandu şi Murui din Murgeni s-au acuzat reciproc, afirmând că şi-au chemat ajutoare din străinătate pentru a-şi pune la punct rivalii.

Localnicii spun că altercația ar fi pornit de la niște geamuri sparte ale unor autoturisme, pe care vinovații n-au dorit să le plătească, cu toate că, conform judecății țigănești, erau obligați s-o facă.

Un martor a declarat că războiul dintre cele două clanuri a început după ce un rom l-a călcat cu mașina pe un bărbat din clanul advers. La scurt timp, mai multe persoane ar fi început să tragă cu arma.

Scandalul a fost aplanat în urma intervenţiei mai multor echipaje de poliţie şi jandarmi şi a unor luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. În urma conflictului, trei persoane au suferit vătămări corporale, fiind transportate la o unitate medicală de pe raza municipiului Bârlad, în vederea primirii de îngrijiri medicale.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au deschis în acest caz un dosar penal tentativă la omor, uz de armă fără drept, tulburarea liniştii şi ordinii publice, loviri şi alte violenţe.