Hartmut König, primarul orașului cu 4.600 de locuitori, a vorbit pentru postul german NDR, despre migranți şi impactul negativ asupra comunităţii. "Este pur și simplu revoltător. De exemplu, în magazine lucrurile sunt furate,  în plus, ei lasă grămezi de gunoi și folosesc orice spațiu disponibil pentru a sta și bea bere ", adaugă el.

 "Ajutorul este obligația noastră ecleziastică, nimic de zis, dar modul în care se întâmplă lucrurile – că acești oameni răspândiţi peste tot l-au transformat în rău, este grav, nu ne mai  recunoaștem oraşul. Boostedt,  care era un loc frumos până nu demult, acum este deplorabil, a mai declarat primarul. De când Merkel a deschis frontierele germane în 2015, țara a acceptat peste 1,5 milioane de migranți, mai ales din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord. Din nefericire mulți dintre ei nu muncesc, sunt prost educați şi periculoşi.

Boostedt face un apel pentru ajutor

Este un strigăt de ajutor din partea primarului Kieler Nachrichten. "Noi, cei din Boostedter, suntem lăsați singuri pământul ăsta", declară el extrem de supărat. "Prea multă alcool, prea puțin respect, revolte, hoţii, total nepoliticoşi", mai spune primarul.

Patronii de magazine se plâng că sunt furaţi zilnic, sunt nevoiţi să-i caute în buzunarea a declarat Rüdiger Steffensen Schleswig-Holstein Magazin. Clienţii oraşului sunt supăraţi că nu mai au sigurnaţă nici în magazine, deoarece mulţi dintre ei au fost jefuiţi. Mai mult, locuitorii spun că se lovesc de ei peste tot, staul la bere aşezaţi pe jos prin locurile publice şi se plictisesc deoarece nu muncesc, nu vor să muncească mai spune primarul, titrează  ndr.de.