Evenimentul Zilei > Social > Orașul din România în care ești spionat la orice pas! Anunț de la autorități
Orașul din România în care ești spionat la orice pas! Anunț de la autorități

Orașul din România în care ești spionat la orice pas! Anunț de la autorități

Autoritățile din Oradea au decis amplasarea a 440 de camere de supraveghere pe străzile și parcurile din oraș, cu scopul de a identifica mai ușor autorii unor infracțiuni și descuraja actele de vandalism.

Astfel, pe lângă cele 160 de camere deja amplasate, în următorii ani, se vor mai monta alte 440 de cemere de supraveghere.

Camerele de supraveghere din oraş şi-au dovedit în ultimii ani utilitatea. În 2014 acestea au surprins un violator în serie care şi-a atacat victima un pod, potrivit Digi 24.

„Odată cu utilizarea camerelor de supraveghere a scăzut foarte mult infracţionalitatea stradală, faptele cu violenţă petrecute în stradă, dar şi distrugerile şi furturile de pe domeniul public. 2018 a fost al șaptelea an la rând în care scade infracţionalitatea sesizată”, a declarat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor

"Etapizat, împreună cu cei de la Poliţie, vedem cum să facem să fie acoperite cam toate punctele principale din domeniul public ca şi siguranţă", a precizat Lucian Popa, directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din Primăria Oradea.