Evenimentul Zilei > Actualitate > ORAŞ ANTIC descoperit în TRIUNGHIUL BERMUDELOR. Cercetătorii spun că e posibil să fie ATLANTIDA | VIDEO
ORAŞ ANTIC descoperit în TRIUNGHIUL BERMUDELOR. Cercetătorii spun că e posibil să fie ATLANTIDA | VIDEO

ORAŞ ANTIC descoperit în TRIUNGHIUL BERMUDELOR. Cercetătorii spun că e posibil să fie ATLANTIDA | VIDEO

Un oraş misterios a fost descoperit, de cercetători, în Triunghiul Bermudelor. La 700 de metri sub apele Atlanticului, ciudata aşezare păstrează construcţii uriaşe pe care oamenii de ştiinţă le asociază cu Atlantida.

Patru piramide mari, structuri circulare construite din granit, un sfinx şi monumente gravate. Asta a descoperit un robot subacvatic trimis în misiunea din Triunghiul Bermudelor.
Conducătorii cercetării, inginerul marin Pauline Zalitzki şi soţul său, Paul Weinzweig, au observat construcţiile în anul 2001, când făceau o altă cercetare în zonă. Pentru că ciudatele blocuri de piatră le-au atras atenţia, anul acesta au trimis un robot video subacvatic pentru a se asigura că nu s-au înşelat.
Oraşul de pe fundul oceanului se află la 700 de metri nord de coasta estică a Cubei.

  • Atlantida. Supoziţia care uimeşte omenirea de mii de ani | VIDEO

"Aşezarea este la o adâncime prea mare. M-ar mira să fi fost creată de oameni", crede profesorul de oceanografie Robert Ballard, care adaugă: "Inevitabil, ne întrebăm: Cum au ajuns construcţiile acolo? Nu am mai văzut niciodată imagini de la vreun sonar (detector sonic pentru obiecte subacvatice, n.r.), pot fi înşelătoare".

  • O altfel de Atlantida există. Acolo unde nimeni nu s-ar fi aşteptat | VIDEO

Conform lui  Zalitzki, oraşul aparţine perioadei preclasice din istoria Caraibelor şi a Americii Centrale, în care trăiau "civilizaţii avansate".
Zona în care a fost descoperită aşezarea, Triunghiul Bermudelor, este considerat un loc în care se întâmplă des fenomene paranormale, precum dispariţia vapoarelor şi prăbuşiri de avioane.

  • „Atlantida englezilor”, o lume reală înghiţită de ape

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/K7EVLPkx0bU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/GsBhCUS56L8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>