Optimism în handbalul românesc. "România poate deveni campioană europeană!"

Optimism în handbalul românesc. "România poate deveni campioană europeană!"

Gheorghe Tadici şi Mariana Târcă, doi dintre cei mai influenţi antrenori ai momentului în handbalul din ţara noastră, au declarat că selecţionata României are şanse să meargă până la capăt la turneul final din Danemarca şi Norvegia.

România s-a calificat ieri în semifinalele Europenelor, în urma victoriei cu Muntenegru, scor 23-21. Elevele lui Radu Voina, care vor întâlni mâine Rusia, în ultimul meci din grupă, vor da piept, în semifinale, cel mai probabil, cu Norvegia.

"Este o calificare aşteptată, normală, în condiţiile în care România este totuşi cea mai experimentată echipă de la Campionatul European. Şi la turneele importante precedente, România a fost printre favorite, dar greşelile comise ne-au tras în jos. De data asta, putem să mergem până la capăt", a spus Gheorghe Tadici, fost selecţioner al României

"Sper să ajungă în finală, iar acolo se poate întâmpla orice. Norvegia e văzută de mulţi specialişti ca principala favorită a turneului, dar şi ea poate face paşi greşiţi - s-a văzut asta în meciul cu Suedia", a adăugat acesta, pentru "EVZ".

Mariana Târcă, cea care a lansat-o în handbalul mare pe vedeta echipei României, Cristina Neagu - cea mai bună pasatoare şi golgheterul turneului final din Danemarca şi Norvegia -, a avut numai cuvinte de laudă pentru tricolore.

"Calificarea în semifinale este o mare realizare şi le felicit pe fete pentru această performanţă. Indiferent de adversar, că va fi Norvegia sau nu, la acest nivel toţi adversarii sunt dificili. Dacă vor avea aceeaşi atitudine din meciurile precedente, putem să obţinem titlul", a spus Târcă pentru "EVZ".

"Eu am mai zis că România se poate impune la această ediţie a Europenelor, însă fetele trebuie să facă lucrurile pas cu pas", a precizat Mariana Târcă, fosta glorie a naţionalei feminine de România. 

Ne puteți urmări și pe Google News