Evenimentul Zilei > Actualitate > Opt ore de coșmar pe drumurile spre mare și spre munte
Opt ore de coșmar pe drumurile spre mare și spre munte

Opt ore de coșmar pe drumurile spre mare și spre munte

Zeci de mii de români au plecat la drum cu mașinile în minivacanța de „Sfânta Maria”. S-a circulat bară la bară, iar coloanele s-au întins pe șase kilometri. Cele mai aglomerate rute au fost cele spre litoral, spre munte și spre Moldova.

Drumurile spre destinațiile de vacanță ale românilor au fost un adevărat coșmar în minivacanța de „Sfânta Maria”. Începând de vineri dimineața, adevărate puhoaie de mașini au umplut, în special, Autostrada Soarelui – A2 și DN1, drumul care duce spre stațiunile montane de pe Valea Prahovei. Polițiștii rutieri au transmis, pentru „Evenimentul zilei”, că a fost cel mai aglomerat trafic de la începutul acestui an, iar numărul mașinilor care au circulat spre aceste destinații se ridică la câteva zeci de mii. Timp de opt ore s-au înregistrat ambuteiaje, accidente și cozi de peste șase kilometri.

Pe baza informațiilor oferite de Poliția Rutieră, „Evenimentul zilei” vă prezintă cele mai aglomerate zone, rutele pe care trebuie să le ocolească șoferii la întoarcerea din acest weekend prelungit, dar și pericolele la care se expun conducătorii auto.

Vacanța a început cu o ciocnire în lanț

● Încă de la ora 6.00, Poliția Rutieră anunța că pe Autostrada Soarelui se circula în coloană spre Constanța din cauza numărului mare de autovehicule care se îndrepta către litoral, dar și din cauza ceții.

● Apoi, Centrul INFOTRAFIC al Poliției Română informa că, la ora 6.45, circulația auto se desfășura îngreunat din cauza unor tamponări în zona kilometrilor 139 și 140.

● În zona kilometrilor 140 și 215, ceața a fost un obstacol în plus și reducea vizibilitatea sub 50 de metri. Șase mașini s-au tamponat în cursul zilei de vineri: patru la kilometrul 130 și șase la kilometrul 140. Coloanele de mașini s-au întins pe o distanță de circa șase kilometric. Aglomerația pe București-Constanța a durat până în jurul orei 14.00, ne-au transmis polițiștii. Cu greu s-a ajuns și la munte

● Traficul rutier pe DN1 București – Brașov s-a aglomerat în jurul orei 9.00, neau transmis polițiștii de la INFOTRAFIC. Din cauza numărului foarte mare de autovehicule care se îndreptau către stațiunile montane de pe Valea Prahovei, traficul se desfășura cu viteză redusă în zonele Bărcănești, Comarnic, Sinaia și Bușteni.

● Pe raza stațiunilor montane, autovehiculele rulau cu viteză redusă, motiv pentru care s-au format coloane.

● Aglomerația s-a redus în jurul orei 14.00. Totuși, la ora 18.00, pe sensul de urcare al DN1 Ploiești – Brașov valorile de trafic erau crescute, circulația desfășurându-se îngreunat între Sinaia și Azuga.

● O a treia arteră importantă pe care s-au înregistrat valori mari de trafic a fost DN2 sau E85. Pe drumul care duce spre Moldova, a fost aglomerație între orele 6.00 și 10.00.

Cum se poate evita aglomerația pe A2

În cazul producerii unor blocaje de trafic pe autostradă, poate fi utilizată ruta DN3 București – Lehliu-Gară, DN3A Lehliu-Gară – Fetești, A2 Fetești – Cernavodă, DN22C Cernavodă – Murfatlar, DN3 Murfatlar – Constanța. Polițiștii recomandă automobiliștilor care se deplasează dinspre Moldova către litoral și invers să circule pe DN2A Hârșova – Ovidiu sau să traverseze Dunărea cu bacul la Brăila sau Galați, urmând traseul Măcin – Caugagia Constanța (DN22D-DN22).

Pe unde e deviat trafi cul pe DN1

Pentru a evita aglomerația, la plecarea spre munte, polițiștii le recomandă conducătorilor auto care merg la Brașov să circule pe DN1A Ploiești – Cheia – Săcele. La sfârșit de săptămână, duminica, de obicei, se circulă îngreunat, din cauza numărului mare de autovehicule care se întorc pe Valea Prahovei și se circulă îngreunat pe tronsonul Predeal – Sinaia – Comarnic, pe sensul de mers către București. De la ora 14.00 începe să fie aglomerat. În funcție de trafic, pentru a evita blocarea drumului, se ia măsura devierii traficului. Ora de vârf este cuprinsă între 14.00 și 18.00. Atunci se poate decide ca toate mașinile care circulă pe Valea Prahovei, spre București, să fie redirecționate de pe DN1, dinspre Brașov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploiești.