Evenimentul Zilei > International > Opt muncitori români din Franța au fost testați pozitiv cu coronavirus
Opt muncitori români din Franța au fost testați pozitiv cu coronavirus

Opt muncitori români din Franța au fost testați pozitiv cu coronavirus

Probleme mari pentru mai mulți români care se aflau la muncă în Hexagon.

Ambasada României la Paris a fost notificată cu privire la faptul că opt cetăţeni români, lucrători în cadrul unei ferme agricole din departamentul Landes al regiunii Aquitania din Franţa, sunt infectați cu coronavirus.

Membrii misiunii diplomatice au făcut demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă Agenţia Regională de Sănătate, preşedintele Departamentului Landes şi Prefectura Landes, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a cetăţenilor români.

Conform primelor date puse la dispoziție de către autorităţile franceze, cetăţenii români se află pe teritoriul țării de la începutul lunii iunie, iar testarea a fost efectuată la data de 2 iulie, persoanele testate pozitiv fiind, în momentul de faţă, într-un centru de carantină.

Altfel, reprezentanţii misiunii diplomatice a României au contactat cetăţenii români, aceştia menţionând că starea lor de sănătate este bună, condiţiile din centrul de izolare sunt optime şi beneficiază de îngrijirea medicală necesară.

Ambasada României la Paris continuă dialogul cu cetăţenii români, cu angajatorul acestora şi cu autorităţile locale competente, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris +33 (0)1 47 05 29 66 ; +33 (0)1 47 05 27 55, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al

Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Paris: +33 (0)6 80 71 37 29.

În Franța, premierul desemnat, Jean Castez, a anunțat, ieri, că în cazul în care țara sa se va confrunta cu un al doilea val, măsurile restrictive care vor fi luate vor fi punctuale nu generale. „Constatările mele sunt că restricțiile absolute au consecințe teribile. De aceea, trebuie să luăm măsuri punctuale”, a afirmat politicianul.

sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: