Opriţi grătarele, vorbeşte Victor Ponta

Opriţi grătarele, vorbeşte Victor Ponta

În locul ospeţelor publice cu mici şi bere organizate de 1 Mai, PSD se ia de mână cu sindicatele şi se pune pe organizat mitinguri şi marşuri de protest în toată ţara.

Partidul Social Democrat vine cu o ofertă-şoc de Ziua Muncii: mitinguri şi marşuri de protest la adresa guvernului alături de sindicalişti. Totul pe stomacul gol, pentru că în acest an nu va mai organiza ospeţe publice cu mici şi bere.

Victor Ponta a oprit grătarele lui Vanghelie, susţinând că „PSD nu are nimic de sărbătorit de 1 Mai” deoarece „ţara a ajuns la 1 milion de şomeri”.

„Toţi colegii mei, peste tot în ţară, se vor alătura protestelor sociale împotriva incompetenţelor actualului guvern şi împotriva nesimţirii guvernului faţă de creşterea şomajului şi deteriorarea situaţiei sociale şi economice. E decizia noastră, ca partid, cred că un partid de stânga, în momente grele, lasă sărbătorile pentru după ce vom scăpa de guvernul Boc”, a explicat Ponta renunţarea la tradiţionala agapă cu mici şi bere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele PSD a anunţat că de 1 Mai se va afla „într-o zonă atinsă de şomaj şi de probleme sociale unde s-au făcut multe promisiuni - în Valea Jiului, acolo unde numele Ridzi s-a transformat în sinonim al promisunilor şi minciunilor”.

Unul dintre cei mai mari fani ai grătarelor este Marian Vanghelie, vicepreşedinte PSD. Acesta a organizat în ultimii patru ani celebrele ospeţe din Parcul Izvor pentru mii de oameni pe care îi miluia cu bonuri valorice în schimbul cărora obţineau patru mici şi o bere.

La una dintre aceste „mese publice” a devenit celebră expresia lui Vanghelie - „Opriţi grătarele, vorbeşte Mircea Geoană”. Prin aceste cuvinte, Vanghelie a vrut să-i îndemne pe flămânzii care se înghesuiau la mici şi bere să ia o pauză şi să asculte discursul politic al lui Geoană. „Fără festivisme”, adoptarea unei „atitudini grave”

Decizia conducerii PSD de a sista serbările la iarbă verde de Ziua Muncii a fost luată ieri la şedinţa Comitetului Executiv desfăşurat în staţiunea Căciulata, judeţul Vâlcea.

În documentul cu privire la planul de acţiune pentru 1 Mai, aflat în mapa participanţilor şi ajuns în posesia EVZ, se prevede organizarea minuţioasă de ample mişcări de stradă împotriva guvernului.

„PSD va marca ziua de 1 Mai prin proteste sociale în fiecare organizaţie judeţeană. Principalul partener al PSD în această zi va fi mişcarea sindicală. Împreună cu sindicatele, ziua de 1 Mai va fi marcată prin mitinguri şi mesaje politice”, se arată în documentul obţinut de EVZ

. Tot aici se solicită liderilor judeţeni „renunţarea la atitudinea festivistă în favoarea celei grave” deoarece „elementul central al zilei este legat de marcarea câştigării dreptului la muncă”.

Diseminarea informaţiei la posturile locale

Organizaţiilor locale li s-a transmis să organizaze conferinţe de presă la fiecare sediu şi mitinguri în fiecare piaţă din oraşele principale şi să „disemineze fluturaşi” după un tipar trimis de la conducerea partidului.

O altă directivă transmisă organizaţiilor a fost aceea de a rezerva spaţii de emisie, pentru liderii importanţi, la cât mai multe emisiuni locale atât în ziua de 1 Mai, cât şi pe 2 Mai.