Oprescu vrea bazin de înot pentru competiţii internaţionale şi amatori

Oprescu vrea bazin de înot pentru competiţii internaţionale şi amatori

Primăria Capitalei vrea să construiască un bazin de înot în Parcul Tineretului cu aproximativ 3,5 milioane de euro. Proiectul a fost trimis direct la vot, fără să mai fie supus dezbaterii publice.

Pe motiv că beneficiul unei asemenea  investiţii pentru populaţiei nu poate fi estimat, autorităţile au decis să construiască un bazin de înot municipal cu o suprafaţă de 50 de metri pe 25 de metri. Complexul va cuprinde o piscină publică cu 10 culoare , tribune pentru 1.056 de spectatori, vestiare şi zonă de refacere şi recuperare, foaier spectatori şi o parcare cu o capacitate de 3.000 de locuri.

“Beneficiul social oferit prin realizarea acestui obiectiv de investiţii este inestimabil, prin contribuţia adusă la menţinerea şi îmbunătăţirea stări generale de sănătate a populaţiei. Un astfel de obiectiv de investiţii va oferi cetăţenilor o veritabilă activitate plurifuncţională: desfaşurarea optimă a activităţilor sportive, a pregătirii echipelor sportive, a iniţierii în practicarea acestui sport şi menţinerea stării de sănătate a populaţiei”, explică edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, în expunerea de motive a unui proiect de hotărâre de consiliu, care se află pe masa aleşiilor generali şi care va fi dezbătut vineri.

Construcţia se va întinde pe 4.100 de metri pătraţi şi finalizarea ei va dura un an şi două luni, potrivit Municipalităţii. Bazinul se va construi lângă Palatul Copiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Suprafaţa pentru care s-a dat autorizaţia de construcţie este de 52.863,46 metri pătraţi.

Potrivit secţiunii: dezbatere publică, de pe site-ul Municipalităţii, proiectul nu a fost pus în dezbatere publică, conform legii.