Sorin Oprescu: „Se va face plângere penală împotriva directorului RADET pentru deturnare de fonduri”

Sorin Oprescu: „Se va face plângere penală împotriva directorului RADET pentru deturnare de fonduri”

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunțat că a făcut plângere penală conducerii RADET-ului pentru deturnare de fonduri.

Potrivit edilului, Regia care furnizează căldură pentru sute de mii de bucureșteni va intra în procedura de faliment în maxim două luni de zile. „Se va face plângere penală împotriva directorului RADET pentru deturnare de fonduri”, a spus primarul Bucureștiului.  Unele surse municipale spun că Regia ar urma să fie privatizată, iar în acest sens, Consiliul General al Capitalei ar aproba un studiu privind procedura de vânzare a insituției. Primarul Capitalei a spus că un raport al Curții de Conturi recomandă să se recupereze datoriile de către ELCEN, ceea ce înseamnă că RADET-ul ar putea intra în insolvență. Pe de altă parte, viceprimarul Bucureștiului, Victor Iovici, susține că plățile se vor face, iar RADET nu va intra în insolvență. Întrebat ce s-a întâmplat cu banii de la Regie, edilul-șef susține că nu ar fi fost folosiți pentru investiții, ci pentru premii sau în alte scopuri nelegale.

Contactat de EVZ, directorul RADET, Bogdan Becheanu, a precizat că nu știe despre ce e vorba: „Am avut controale multe, inclusiv al Corpului de Control al Primului Ministru. Nu știu care e problema, noi am funcționat cu conturile blocate”. Citiți și:

Ne puteți urmări și pe Google News