Evenimentul Zilei > Politica > Oprea, în prima zi de premier
Oprea, în prima zi de premier

Oprea, în prima zi de premier

O întâlnire cu șeful SRI și cu șeful MI 6, plus un discurs în Parlament. Pe scurt, ziua de ieri a premierului interimar

În prima zi a mandatului de primministru interimar al României, Gabriel Oprea a avut un program încărcat. La primele ore ale dimineţii, Oprea a ajuns la Palatul Victoria unde a avut scurte întâlniri informale cu şeful Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, dar şi cu inspectorul general al Poliţiei Române, Petre Tobă. Tot la sediul Guvernului primministrul intermar s-a întâlnit și cu ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell.

Discurs în Parlament

În jurul prânzului, Gabriel Oprea s-a dus în Parlament unde s-a dezbătut şi votat Strategia Naţională de Apărare a Ţării. A stat la prezidiu în locul lui Victor Ponta și a ținut un discurs în numele Guvernului. „Şedința de astăzi a plenului reprezintă un moment deosebit de important pentru ceea ce înseamnă prezentul și viitorul României. Guvernul susține adoptarea Strategiei Naționale de Apărare a Țării”, a precizat Oprea. El a mai spus că pentru siguranţa şi securitatea românilor nu poate exista un interes superior personal sau de partid şi a făcut apel la parlamentari să voteze „pentru” Strategie, menţionând că el va vota „cu toată convingerea” în favoarea adoptării. „Personal, în calitate de viceprim-ministru pentru securitate naţională, am fost direct interesat ca acest document strategic şi împreună cu Victor Ponta am considerat că elaborarea şi adoptarea Strategiei Naţionale de Apărare nu trebuie să facă obiectul unei adoptări politicianiste”, a adăugat Oprea. După-amiază, Oprea l-a primit la Palatul Victoria, pe Șeful Serviciului Secret de informații britanic, Alex Younger.

Aseară, la închiderea ediției, Gabriel Oprea urma să participe la o emisiune la Realitatea TV. Astăzi, el va conduce prima şedinţă săptămânală de Guvern în calitatea sa de prim-ministru interimar.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: