Evenimentul Zilei > Politica > Oprea, despre dreptul de vot la 16 ani: Dacă un tânăr care lucrează legal e impozitat, atunci să îl lăsăm să îşi hotărască şi viitorul
Oprea, despre dreptul de vot la 16 ani: Dacă un tânăr care lucrează legal e impozitat, atunci să îl lăsăm să îşi hotărască şi viitorul

Oprea, despre dreptul de vot la 16 ani: Dacă un tânăr care lucrează legal e impozitat, atunci să îl lăsăm să îşi hotărască şi viitorul

Premierul interimar Gabriel Oprea a declarat, la Antena 3, că UNPR are patru mari proiecte pe care dorește să le pună în practică, printre acesta numărându-se și acordarea dreptului de vot de la 16 ani.

"Dacă un tânăr care lucrează legal e impozitat, atunci să îl lăsăm să îşi hotărască şi viitorul, din moment ce legiuitorul a stabilit să plătească impozite", a subliniat Gabriel Oprea.

Celelalte trei proiecte politice pe la care UDMR ține sunt: taxarea marilor averi, iniţiativa "primul job" și sprijinul pe care statul l-ar putea acorda tinerilor care aleg să se înroleze în armată.

Gabriel Oprea a explicat că, potrivit estimărilor făcute de specialişti, taxarea averilor mari pe o perioadă de 3-5 ani de zile, în care cei care au mai mult să plătească impozite mai mari, s-ar strânge peste patru miliarde de euro. Acești bani care ar putea merge la Sănătate, a exemplificat liderul UNPR, care a precizat că partidul pe care îl conduce are un protocol semnat cu PSD pe acest proiect de lege.

În legătură "primul job", care presupune ca statul să sprijine companiile care angajează tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani, Oprea a arătat că UNPR sprijină această inițiativă.

Totodată, Oprea a vorbit şi despre sprijinul pe care statul ar putea să îl acorde tinerilor care doresc să se înroleze în Armata Română.