Finanţare pentru femeile-cercetător

Finanţare pentru femeile-cercetător

Tinerele femei de ştiinţă din România, cu vârsta până în 35 de ani, se pot înscrie, începând de astăzi, în cea de-a doua ediţie a programului UNESCO L'Oréal "Pentru femeile din ştiinţă".

Concurentele pot obţine finanţare pentru un proiect de cercetare. La această ediţie se acordă două burse, a câte 10.000 de euro, una pentru domeniul Ştiinţele Vieţii şi una pentru Chimie, anul 2011 fiind Anul Internaţional al Chimiei.

"Prin acest program, care se desfăşoară cu întârziere aici faţă de alte ţări, vrem să aratăm că România poate să progreseze rapid şi să recupereze cei opt ani de când există programul. România poate să fie pe scena ţărilor celor mai de succes în domeniul ştiinţei şi cercetării", spune Richard Matalon, Country Managing Director L'Oréal România. La prima ediţie care a avut loc anul trecut, bursa în valoare de 10.000 de euro a fost câştigată de medicul Ruxandra Jurcuţ, care a derulat un program de cercetare în cadrul Catedrei de Cardiologie din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C. C. Iliescu" din Bucureşti.

Pentru a se putea încrie în program, cercetătoarele trebuie să fie incluse în sistemul doctoral sau post-doctoral, în cadrul unei instituţii de la noi. Aplicaţiile de înscriere în program trebuie trimise până la data de 28 februarie 2011. Pentru mai multe informaţii accesaţi site-ul www.cnr-unesco.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News