Evenimentul Zilei > International > Opinia Papei în problema expulzării romilor din Franţa
Opinia Papei în problema expulzării romilor din Franţa

Opinia Papei în problema expulzării romilor din Franţa

Papa Benedict al XXI-lea le-a cerut francezilor să fie mai toleranţi şi să încerce să înveţe să trăiască alături de oameni de toate naţionalităţile, scrie AFP.

Declaraţia Suveranului Pontif, făcută în cadrul predicii susţinute la finalul Liturghiei de azi, vine la numai câteva zile după ce Franţa a luat decizia de a repatriacâteva sute de cetăţeni români şi bulgari de etnie romă.
"Textele liturgice pe care le-am invocat astăzi sunt o chemare la salvare şi la conciliere. Ele reprezintă, de asemenea, o invitaţie la toleranţă şi la înţelegerea diversităţii umane, după modelul lui Iisus, care a adus alături de El oameni de toate naţionalităţile", a declarat Papa Benedict în cadrul rugăciunii de astăzi.

Acesta s-a adresat în special pelerinilor francezi veniţi la Vatican, dar şi studenţilor parizieni sosiţi la Roma în schimb de experienţă.

Benedict al XVI-lea, care şi-a exprimat punctul de vedere de la reşedinţa sa de vară de la Castelul Gandolfo, din apropierea Romei, i-a îndemnat pe părinţi să îşi crească şi să îşi educe copiii în spiritul toleranţei.

La sfârşitul acestei săptămâni
, Franţa a expulzat atât în Bucureşti, cât şi în Sofia, sute de cetăţeni români şi bulgari de etnie romă, motivând că demersul face parte din setul de măsuri pe care guvernul de la Paris le-a adoptat în vederea consolidării siguranţei vieţii cetăţenilor.