Operaţiunea „Blocada”. Sute de şoferi au rămaşi fără permis

Operaţiunea „Blocada”. Sute de şoferi au rămaşi fără permis Sursa foto: Arhiva EVZ

Poliţiştii au tras pe dreapta mii de autovehicole în cadrul unei operaţiuni speciale, cu denumirea „Blocada”. Peste 250 de şoferi au rămas fără permis de conducere, dintre care 44 pentru că au consumat alcool.

Şoferi amendaţi sau lăsați fără permis. Poliţia Română a ieşit înnainte de Crăciun la vânătoarea de şoferi drogaţi sau băuţi la volan.

Vânătoarea de şoferi

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române au anunţat  că în cadrul acţiunii Blocada, de sâmbătă, desfăşurată la nivel naţional,peste 4.000 de poliţişti şi jandarmi au acţionat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violenţă, prevenirea traficului şi consumului de droguri, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

„Au fost organizate 450 de filtre, în cadrul activităţilor desfăşurate. Fiind verificate 6.684 de autovehicule şi legitimate 10.696 de persoane.

Ne puteți urmări și pe Google News
Poliția face control la şoferi

Sursa foto: Facebook

În căutarea şoferilor beţi sau drogaţi

 Acţiunile pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei în trafic au continuat.

Au fost efectuate 3.054 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest. Iar 110 au fost făcute cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflaţi sub influenţa substanţelor psihoactive, au precizat poliţiştii.

În cadrul acţiunii „Blocada”, poliţiştii au constatat 37 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Dintre care 16 de conducere sub influenţa alcoolului şi 14 de conducere sub influenţa drogurilor.

Şoferi rămaşi fără permis

În urma operaţiunii „Blocada”, au fost ridicate 254 de permise de conducere, dintre care 44 pentru alcool şi 63 pentru viteză.

Totodată, au fost retrase 125 certificate de înmatriculare.

Poliţia Română şi-a intensificat raidurile, după ce România a fost zguduită în anul curent de mai multe accidente rutiere, soldate cu morţi şi răniţi. În majoritatea cazurilor, şoferii implicaţi erau sub acţiunea drogurilor sau a alcoolului.

La începutul luni curente, Senatul a adoptat în calitate de prim for sesizat, iniţiativa social-democratului Robert Cazanciuc.

Şoferii condamnaţi pentru conducerea vehiculelor băuţi sau drogaţi pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani. „Va fi redusă la maxim durata în care consumatorii vor intra în programe de consiliere. Pentru a evita tragedia de la 2 Mai. Al cărei autor a refuzat, la 17 ani, să urmeze asistenţa de specialitate”, a mai transmis Cazanciuc.