OMUL SAPTAMANII: Marcel Iures: "La Hollywood nu ai mancarea de acasa"

OMUL SAPTAMANII: Marcel Iures: "La Hollywood nu ai mancarea de acasa"

Marcel Iures, nascut pe 2 august 1951, a primit de doua ori titlul de cel mai bun actor roman.

Numele sau este recunoscut si pe plan international.

EVZ: Sunteti presedintele juriului la Festivalul National de Teatru in limba romana pentru Adolescenti IDEO IDEIS. Ce impresie v-a lasat acest festival organizat la Alexandria?  Marcel Iures: Este impresionant ce se intampla acum in acest oras. Nu are teatru, dar tinerii participanti sunt foarte talentati. M-a impresionat cat de implicati sunt, motiv pentru care incerc sa ajut cat pot. Chiar astazi plec din nou acolo.

Sunteti protagonist in cel mai recent film al lui Nicolae Margineanu, „Logodnicii din America”. Ce parere aveti despre pelicula? Nu am vazut-o, desi filmarile au inceput acum un an si in curand va avea loc premiera (n.r. -  pe 28 septembrie). Am auzit insa impresii pe marginea filmului si am inteles ca deja este inscris la diferite concursuri si festivaluri. Asadar, ecourile sunt grozave.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ati jucat in numeroase filme peste hotare. Cum ati fost primit la Hollywood de catre actori, regizori? M-am simtit aproape de fiecare data ca in tara. Nici vorba de discriminare. Singurul inconvenient este ca acolo nu gasesti mancarea de acasa.