Evenimentul Zilei > EVZ Special > Omul care a readus la viață orașul trupei Beatles este foc și pară: „Proastă idee”
Omul care a readus la viață orașul trupei Beatles este foc și pară: „Proastă idee”

Omul care a readus la viață orașul trupei Beatles este foc și pară: „Proastă idee”

A scris istorie la Liverpool, dar a fost scos din minți de o decizie luată de oficiali.

FC Liverpool a devenit campioană în Premier League, cu șapte etape înainte de finalul sezonului. A fost un moment istoric pentru „cormoranii”, care nu mai câștigaseră titlul în Anglia din 1990. Omul căruia i se atribuie mare parte din acest succes răsunător, Jurgen Klopp, a ținut să afirme că are o mare nemulțumire. Unii dintre fotbaliștii săi, care au evoluat doar două meciuri în acest sezon de Premier League, nu au primit medalii de campioni.

Iar omisiunea i se pare nedreaptă tehnicianului german. „Nu știu cine a avut ideea asta. E proastă. Unii nu înțeleg cât de importantă este echipa pentru a câștiga campionatul. Întreaga echipă, întregul lot. Acești băieți merită sută la sută o medalie. Dacă nu o vor avea, le-o voi dărui pe a mea”, a afirmat Jurgen Klopp.

Chiar dacă a scris istorie pentru echipa din orașul celebrei trupe Beatles, antrenorul nu crede că poate fi pus lângă doi tehnicieni legendari ai „cormoranilor”: Bill Shankly și Bob Paisly.

„Nu sunt interesat de o statuie, cel puțin nu în timpul vieții mele. Am câștigat campionatul și sunt foarte fericit să îi văd pe oameni că pun asta într-o lumină pozitivă. Dar nu cred că puteți să mă comparați cu figurile emblematice ale acestui club.

Nu știu cât timp a stat Bill Shankly la club, dar tot ce a realizat prin preluarea echipei din divizia secundă… Bob Paisley a preluat echipa și a câștigat aproape totul”, a mai precizat Klopp. Cu tehnicianul german, cei de la Liverpool au câștigat Liga Campionilor, în stagiunea 2018 – 2019, după ce au câștigat finala cu Tottenham Hotspur, scor 2-0.

După câștigarea titlului, petrecută matematic la finalul confruntării Chelsea – Manchester City (scor 2-1), suporterii lui Liverpool au ieșit în stradă ca să sărbătorească marele eveniment. Autoritățile britanice au fost nemulțumite din cauza situației create, de fani, în condițiile în care și în Albion au fost mari probleme din cauza coronavirusului.